Goedemorgen...

Wekdienst: bomaanslag Afghanistan, rellen Turkije, xtc in kussen

Goedemorgen!

Laat het droge en zonnige weer je niet verleiden een mouwloos shirt aan te trekken. Het wordt maximaal een graad of 11. Vannacht blijft het helder en daardoor kan het voor het eerst dit najaar gaan vriezen. Morgen: ongeveer hetzelfde verhaal.

In de Afghaanse hoofdstad Kabul is een aanslag gepleegd op een konvooi met buitenlandse militairen. Er zijn drie gewonden, melden plaatselijke media, alledrie omstanders. Het konvooi passeerde net een markt toen er een bom afging. De verantwoordelijkheid voor de aanslag zou zijn opgeeist door de Taliban.

In de Turkse steden Ankara en Istanbul zijn betogingen gisteravond uitgelopen op relletjes. De demonstranten gooiden vuurwerk en stenen naar de politie, die daarop traangas en een waterkanon inzette. De betogers betichten president Erdogan van betrokkenheid bij de bomaanslag van gisteren, waarbij zeker 95 doden vielen.

  • AFP
    De demonstranten menen dat Erdogan het geweld expres laat doorgaan
  • AFP
    Betogers droeg borden met 'moordstaat'
  • AFP
    De politie zette traangas in
  • AFP
    De betogers gooiden met molotovcocktails en stenen naar de politie

Een 22-jarige man uit Dordrecht is in Groot-Brittannië veroordeeld tot zeven jaar cel wegens drugssmokkel. De Nederlander probeerde 25.000 xtc-pillen mee te smokkelen in een nekkussen. De douane betrapte de man op 20 september op de ferry van Rotterdam naar Hull.

Het kussen zat vol met xtc-pillen

En verder...

is het vandaag Coming Out Day. Er worden in tientallen gemeenten speciale activiteiten georganiseerd. Een recordaantal van bijna 70 gemeenten hijst de regenboogvlag op het stadhuis.

Deel artikel: