Goedemorgen...

Wekdienst: bestorming Woerden, schietpartijen VS, vechtpartij azc

Goedemorgen!

Kijk even door de ochtendmist heen: in de loop van de dag komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Reken op een temperatuur tussen 13 en 15 graden. De wind trekt aan en wordt vrij krachtig uit het noordoosten. Morgen volop zon, maar het wordt wel iets kouder: 10 tot 12 graden.

Wat heb je gemist?

In Woerden is gisteravond laat een noodopvang voor vluchtelingen bestormd. Zo'n twintig mensen met zwarte kleren aan en bivakmutsen op duwden de hekken omver en gooiden met vuurwerkbommen en eieren. Er zijn tien mensen opgepakt; ze komen uit Utrecht en Montfoort. In de sporthal in Woerden worden 150 vluchtelingen opgevangen.

In de Verenigde Staten zijn twee schietpartijen geweest op universiteiten. In de staat Arizona werd een student doodgeschoten en raakten drie anderen gewond. Ook op een campus in Texas kwam iemand bij een schietpartij om het leven.

Twee doden bij schietpartijen op scholen VS

Bij een vechtpartij in een opvang voor asielzoekers in Zaandam zijn drie mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn gearresteerd, meldt de politie. De gewonden zijn allemaal overgebracht naar een ziekenhuis.

En verder vandaag...

Gaat Oranje voor zijn laatste kans of eindigt de droom van deelname aan het EK in Frankrijk in Astana? Met ten minste één debutant (Kenny Tete) in de basis wacht de ploeg van bondscoach Danny Blind een heet avondje tegen Kazachstan.

Blind verklapt, Tete maakt interlanddebuut

De wedstrijd begint om 18.00 uur en is live te zien op NPO 1, te beluisteren op NPO Radio 1 en te volgen via het liveblog en -stream op nos.nl.

Deel artikel: