Goedemorgen...

Wekdienst: mol bij politie, Thalys rijdt niet en Blatter strijdt

Goedemorgen,

In het zuiden wat mist, verder bewolkt en soms wat regen. Vanmiddag meer zon, maar soms nog regen. Het wordt 15 graden. In het weekend veel wind, maar wel zonniger en kouder: zaterdag 14 graden, zondag nog maar 10.

Wat heb je gemist?

Bij de recherche werkte een politieagent die veel geheime informatie zou hebben verkocht aan criminelen. Dat meldt NRC. De man is opgepakt. Het zou een zeer ervaren agent zijn die toegang had tot de informatie over alle grote rechercheonderzoeken. De aanhouding was al tien dagen geleden, maar is volgens NRC bewust stilgehouden, omdat het een gevoelige zaak is.

FIFA-baas Sepp Blatter is in beroep gegaan tegen de schorsing van negentig dagen die de ethische commissie van de wereldvoetbalbond hem heeft opgelegd. Zijn advocaat Richard Cullen heeft laten weten dat het beroep gisteravond al is ingediend. Ook FIFA-vicevoorzitter Michel Platini gaat in beroep.

FIFA-baas Blatter

Nabestaanden van de zwarte Amerikaan Walter Scott, die in Charleston werd doodgeschoten door een blanke politieagent, krijgen omgerekend bijna zes miljoen euro van die stad. De Amerikaan rende in april weg voor een politiecontrole, waarna een agent hem acht keer in z'n rug schoot. De agent is ontslagen en zit vast, hij wordt verdacht van moord.

De hoogste baas van Volkswagen in de Verenigde Staten is in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden door het stof gegaan. Hij gaf onder ede tekst en uitleg over de sjoemelsoftware die in de Volkswagens was geplaatst, en bood z'n excuses aan.

Volkswagen-baas Michael Horn in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

Wat je moet weten...

In België rijden vandaag veel minder treinen dan normaal vanwege een staking. Een Franstalige bond van spoorwegpersoneel heeft de leden opgeroepen om het werk neer te leggen. Ze zijn boos over besparingen en mogelijk banenverlies bij spoorbedrijf SNCB. Door de staking rijden er de hele dag geen Thalys-treinen tussen Amsterdam en Parijs.

Deel artikel: