Het paspoort van Something Long and Complicated

Something Long and Complicated (30) mag weer Facebooken

Een Britse man die (echt) Something Long and Complicated heet, is dagenlang geblokkeerd op Facebook. Het sociale netwerk dacht het een nepaccount was. En da's jammer als je al je trouwfoto's op je account hebt staan.

Ook vervelend: hij kon al die tijd niet op Tinder (wat 'ie daar moest als getrouwde man, mag Joost weten) en Messenger, omdat die apps gekoppeld zijn aan je Facebookaccount. Bij Messenger had hij bovendien alle telefoonnummers van zijn vrienden opgeslagen.

De problemen begonnen voor de Brit, die sinds 2012 een account heeft op Facebook, toen hij vorige week wilde inloggen. Hij kreeg een bericht waarin werd gevraagd of hij zijn identiteit wilde bevestigen.

Something stuurde een kopie van zijn rijbewijs, paspoort, creditcard en verschillende mails naar Facebook. Maar ook toen geloofde Facebook nog niet dat Something Long and Complicated ook echt Something Long and Complicated heette.

  • Facebook.com/s.l.a.complicated
  • Facebook.com/s.l.a.complicated
  • Facebook.com/s.l.a.complicated
  • Facebook.com/s.l.a.complicated
  • Facebook.com/s.l.a.complicated

Zo geboren?

Nee, het is niet de naam waar hij mee is geboren. Something kwam 30 jaar geleden op de wereld als William Wood. In 2007 besloot hij zijn naam om onduidelijke redenen te veranderen. In de acht jaar daarna had hij wel vaker problemen om zichzelf te identificeren, maar zoveel gedoe als bij dit incident met Facebook heeft 'ie niet eerder gehad.

Facebook ging uiteindelijk overstag toen Something de media opzocht. Daarin zei hij: "Ik ben eerder geblokkeerd, maar nu duurt het wel erg lang. Mijn online identiteit is gejat door een website. Mijn hele leven staat op Facebook."

Al snel volgde een mail van Facebook:

Something kan weer Facebooken. Dus kan Something zijn trouwfoto's gewoon weer zien.

De trouwfoto's van Something staan gewoon weer online

Deel artikel: