Wheeliz

Een soort SnappCar maar dan voor gehandicapten

Als je in een rolstoel zit en je wilt graag een auto huren, dan is dat al snel een dure grap. Je hebt een aangepaste wagen nodig, waar je rolstoel ook in past. De Franse, gehandicapte Charlotte de Vilmorin was de hoge kosten zat en richtte Wheeliz op, zo schrijft de nieuwssite Mashable.

Een soort SnappCar maar dan speciaal voor gehandicaptenvervoer.

Charlotte Vilmorin, mede-oprichter Wheeliz

"Het is heel moeilijk om ergens naartoe te gaan als je in een rolstoel zit, omdat je vaak geen toegang hebt tot het openbaar vervoer", vertelt Vilmorin. "Je kan niet zomaar een taxi pakken of een gewone auto huren." Ze 'liep' hier vaak tegenaan en dat inspireerde haar om Wheeliz op te zetten.

Het bedrijfje brengt mensen die een aangepaste auto voor gehandicapten hebben, samen met gehandicapten. De meeste eigenaren van zo'n wagen, gebruiken die niet constant. Via Wheeliz kunnen ze 'm verhuren aan mensen die er eentje nodig hebben. En de eigenaren houden er een zakcentje aan over.

Ze krijgen tussen de 50 en 60 euro per dag. Wheeliz rekent wel 30 procent commissie, maar geeft in ruil daarvoor een verzekering voor de auto. Een 'normaal' autoverhuurbedrijf als Hertz, rekent tussen de 80 en 180 euro per dag voor een aangepaste auto, afhankelijk van het aantal dagen dat de auto wordt verhuurd.

Wheeliz

Rolstolgebruikers zijn dus een stuk goedkoper uit als ze een auto huren via Wheeliz.

Wheeliz zit nu in meerdere Franse steden, zoals Parijs, Nantes en Bordeaux en als het aan Vilmorin ligt, gaat het bedrijf internationaal. "Ik geloof echt dat er kansen zijn om de mobiliteit van rolstoelgebruikers te verbeteren met behulp van de deeleconomie."

Deel artikel: