Goedemorgen

Wekdienst: Wapenwet, wapenvondst en T-mobile hack

Goedemorgen,

Later vanochtend steeds meer zon. In het noorden wat bewolking. Het wordt maximaal achttien graden. Vanaf zondag meer bewolking en meer kans op een bui.

Wat heb je gemist?

Dat zegt de Amerikaanse president Obama vanwege de schietpartij op een school in Oregon waarbij gisteren tien doden vielen. Obama wil dat het veel moeilijker wordt voor mensen om aan een wapen te komen. "Het is niet genoeg om na dit soort gebeurtenissen alleen medeleven te tonen en doden te herdenken" zei Obama.

De politie heeft in een huis in Heerlen veel wapens gevonden. Aan een muur hingen allerlei soorten messen, machetes en bijlen. Ook lagen er een soort revolver en twee mortiergranaten. Die zijn door de explosieven opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. De agenten vielen het huis binnen vanwege een onderzoek naar drugs.

'Dit is een politieke keuze die we maken'
Wapenvondst in Heerlen

Zo'n vijftien miljoen Amerikaanse klanten van T-Mobile zijn het slachtoffer geworden van hackers. Twee jaar lang konden inbrekers onder meer bij namen, adressen en burgerservicenummers van klanten. Vorige maand kwam T-Mobile erachter en is het lek gedicht. Het bedrijf onderzoekt wie achter de hack zit.

In de Europa League heeft AZ met 2-1 van Athletic Bilbao gewonnen. Ajax speelde zijn tweede wedstrijd gelijk. Tegen het Noorse Molde FK werd het 1-1. Groningen verloor van Sporting Braga met 1-0.

De gemeente Alphen is begonnen met berging van de grootste van de twee kranen die zijn omgevallen

Verder vandaag...

De kranen in Alphen aan de Rijn worden opgeruimd

Vandaag wordt begonnen met het bergen van de grootste van de twee omgevallen kranen in Alphen aan de Rijn. Hoe lang het opruimen gaat duren is niet bekend. Het kost in elk geval een aantal uren, maar mogelijk zijn ze er twee dagen mee bezig. Twee kranen en een brugdeel vielen daar op 3 augustus om op tijdens werkzaamheden.

Deel artikel: