Kantoor Google in New York

Amerikaan was 1 minuut eigenaar van google.com

Heel even was Sanmay Ved de belangrijkste persoon op het internet. Voor een schamele 12 dollar kocht hij Google. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en dat was het dan ook.

Sanmay zat dinsdag een beetje rond te klikken op Google Domains om te leren hoe de site werkt. Op de website kun je domeinnamen zoeken en kopen. Puur om het uit te proberen typte hij google.com in het zoekveld. En wat bleek: de domeinnaam was gewoon beschikbaar.

Ved kon de domeinnaam gewoon kopen

Ved voegde het domein toe aan zijn winkelwagentje en betaalde keurig de 12 dollar die het kostte. En zo was hij met een paar klikken de eigenaar van 's werelds best bezochte website. Ved reageerde verbaasd: "Ik ontving interne mails van Google en had toegang tot het controlepaneel van de webmaster. Het was vrij duidelijk dat ik de eigenaar van het domein was."

Ved kreeg gewoon een betalingsbevestiging

Erg lang kon hij alleen niet genieten van zijn nieuwe site: na 1 minuut werd zijn bestelling geannuleerd. Dat Ved het domein kon kopen, kwam door een bug. Google.com is hij kwijt, maar zijn 12 dollar heeft hij in ieder geval wel weer terug. En hij heeft iets om te vertellen: "Ik kan nu tenminste zeggen dat ik de man ben die 1 minuut eigenaar google.com was", zegt hij tegen Business Insider.

De bestelling wordt geannuleerd door Google

Deel artikel: