Kat Blaque

Blogger bedreigd, fans zorgen voor ontslag hater

Blogger Kat Blaque is wel wat gewend. Ze wordt regelmatig beledigd en bedreigd. De zwarte feministe post vaak over (rassen)ongelijkheid en tja, daar kun je online nou eenmaal eenvoudig op haten.

Iets wat Kenneth maar al te graag doet. Maar hij ging een grens over, vonden de fans van Kat. En dat kost 'm nu zijn baan.

Ik maak je kapot.

Kenneth

Kenneth noemde Kat vrijvertaald onder meer een "domme kut", en daar bleef het niet bij. Op een gegeven moment dreigde hij dat hij haar zou verkrachten. "Ik zou je op bed gooien, je verwoesten en je zou het fucking te gek vinden."

In een andere comment bedreigt hij haar indirect met de dood. "Het is goed. Je komt wel aan de beurt. Onthoud dat ik van mijn wapens houd." Ook vroeg hij of er iemand "een strop voor hem heeft".

Beledigingen-archief

In een artikel op The Huffington Post schrijft Kat over alle beledigingen. Ze zegt dat ze bewust screenshots maakt van de beledigingen (scroll maar even rustig door haar rijke archief), omdat ze in haar ogen vaak onterecht als 'aansteller' wordt neergezet.

Zo ook door Kenneth. En wat bleek? Kenneth had nogal wat persoonlijke gegevens openbaar op zijn profiel staan.

Kenneth die losgaat op Kat

Tegen de wil van Kat in, zo beweert zij tenminste zelf, besloten haar fans haatberichten op het profiel van Kenneth te plaatsen, maar ook op de pagina van zijn werkgever.

Niet veel later kreeg Kat een berichtje van een van haar fans. Die stuurde haar een screenshot van een e-mail van Kenneths werkgever waarin stond dat hij niet langer bij het bedrijf werkte – een direct gevolg van zijn haatberichten naar Kat.

Zoveel mensen lijden in stilte.

Kat Blaque

Na alle commotie besloot Kat haar gevoel over de kwestie te delen op Facebook. "Dat Kenneth dreigde om me te verkrachten en te doden, dat deed me eigenlijk niet zoveel. Zulke dreigementen krijg ik dagelijks. Maar dat mensen het nodig vinden om hem te verdedigen? Daar baal ik zo van."

Deel artikel: