Tom gaat niet heel erg lekker meer

94 uur series kijken, gaat het deze bingewatchers lukken?

94 uur achter elkaar series kijken. Dat is het doel voor Ruden (24) en Tom (19), die zich sinds maandagochtend hebben laten opsluiten in een glazen huis op de Neude in Utrecht. Als het ze lukt, hebben ze een nieuw wereldrecord te pakken.

Voor Ruden is de recordpoging een mooie manier om zichzelf te leren kennen, zegt hij. "Want eigenlijk ben ik nogal snel moe."

Ruden had het even zwaar na 26 uur, 60 uur en ja, eigenlijk vanochtend ook wel. "Het komt met vlagen. Het ene moment heb ik nergens last van en denk ik dat ik het zonder rust tot het einde ga halen. Maar soms heb ik werkelijk met álles moeite."

Twee getuigen houden in de gaten of de heren niet in slaap vallen

Ze zijn al dik over de helft, morgenmiddag om 16.00 uur moet het allemaal afgelopen zijn. Tom heeft het 'echt heel moeilijk' en zit het op het randje. Ruden ziet er nog fris uit, zegt zijn vriendin Kirsten. Ze past op Ruden tijdens zijn seriemarathon. Schouders masseren, dekentje pakken, drinken aangeven, een bed regelen – Kirsten doet het met alle liefde.

Wat kijken ze dan?

Overdag zijn de heren min of meer verplicht om naar Nederlandse series te kijken, omdat de seriemarathon is opgezet door het Nederlands Film Festival. In de nachtelijke uurtjes schakelen de twee over op Amerikaanse series, zoals Californication.

"Daar zit veel seks in. Elke minuut wel. 's Nachts kan dat, want dan is het lekker rustig, overdag natuurlijk niet." Andere series die voorbijkomen: Penoza, Overspel, De Fractie en Sherlock ("Die was wel érg goed").

  • Kirsten Jordan
    Ruden (24) en Tom (19) als ze bijna op 70 uur series kijken zitten
  • Kirsten Jordan
    Het huis waarin ze de series kijken staat op de Neude in Utrecht
  • Kirsten Jordan
    Tom gaat niet heel erg lekker meer

De enige tactiek is volgens de serieverslaafde Ruden om gewoon te blijven gaan. "Alles voor dat wereldrecord. Het is interessant om te zien hoe lang ik het volhoud. Ik ben nu al behoorlijk verrast: ik zit met twee uur slaap al bijna op 70 uur."

Als het hem lukt het record te pakken, weet Ruden al precies wat hij gaat doen: nóg een film kijken en naar het gala van het Nederlands Film Festival. "Maar het lijkt me sterk dat dat gaat lukken", denkt Kirsten.

Deel artikel: