Goedemorgen

Wekdienst: Aardbevingen, kleinere azc's en PSV

Goedemorgen,

Het wordt weer een zonnige dag en een graad of zestien, net als morgen. Zaterdag wat meer bewolking. Zondag in het zuiden kans op een bui.

Wat heb je gemist?

Op twee plaatsen in het noorden van het land zijn gisteravond aardschokken gevoeld. De zwaarste was in Hellum in Groningen met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Veel mensen schrokken zich rot. Aan het eind van de avond was er in Emmen nog een beving van 2,3 op de schaal van Richter. Er zijn geen berichten over schade. Wel veel berichten op Facebook en Twitter van ouders die schrijven dat hun kinderen niet meer durfden te slapen.

Gemeenten willen kleine asielzoekerscentra opzetten. Ze vinden de complexen die opvangorganisatie COA wil te groot. Daar zitten vaak honderden mensen in. Omwonenden zijn daarom bang voor problemen en overlast.

De Afghaanse stad Kunduz is heroverd, zegt de regering. De Taliban zat drie dagen in de strategische stad en is volgens de gouverneur nu verjaagd. Hij zegt dat er zwaar is gevochten en er veel rebellen zijn gedood.

Het was een rare avond voor PSV in Moskou. Na een slechte eerste helft en een betere tweede, bleef de ploeg van Philip Cocu met lege handen achter tegen CSKA. Het werd 3-2. Cocu was dan ook niet tevreden. In de groep van PSV hebben alle vier de clubs na twee wedstrijden nu drie punten.

Jurgen Locadia treurt na weer een tegengoal

Wat je moet weten...

Game-industrie groeit nauwelijks

De game-industrie blijkt in Nederland nauwelijks meer te groeien. Uit de nieuwste cijfers over de sector blijkt dat er in vier jaar tijd nog geen 150 banen zijn bij gekomen. Vaak bij kleine bedrijven met hooguit een paar man in dienst, zegt een onderzoeker van de Dutch Game Garden. In totaal werken er nu ruim drieduizend mensen bij Nederlandse gamebedrijven.

Deel artikel: