Vluchtelingen bij de Servische grens

De top Google-zoekopdrachten van Syriërs

Veel Syriërs zijn inmiddels naar Europa gevlucht, maar er komen er misschien nog veel meer. Uit recente Google-zoekopdrachten in Syrië, blijkt dat velen nog steeds zoeken naar vluchtroutes naar Europa. 'Immigratie naar Duitsland' en 'asiel in Duitsland' zijn de meest gezochte termen, zo blijkt uit onderzoek van Al Jazeera.

Vluchtroute plannen via Google

Syriërs proberen via de zoekmachine uit te vinden hoe ze het beste naar Duitsland kunnen gaan. Zo checken ze de routes over zee, door termen als 'kaart Griekenland' en 'zee die Turkije en Griekenland scheidt' in te voeren.

Ze willen ook kaarten van Europa zien en in het bijzonder de kaart van Duitsland. Bij het bepalen van de juiste routes, bekijken ze ook de afstanden op Google. Zoals de afstand tussen de Turkse steden en de afstand tussen Turkije en Griekenland.

De Syriërs lijken redelijk goed op de hoogte te zijn van de situatie in Europa. Ze zoeken veel op de 'afstand Macedonië-Servië te voet'. Waarschijnlijk weten ze dat de kans groot is dat ze Macedonië lopend moeten doorkruisen om in Servië te komen.

Vluchtelingen in Macedonie

Ze zijn ook nieuwsgierig naar het nieuws uit Hongarije omdat dit land er alles aan doet om vluchtelingen tegen te houden aan hun grenzen. Syriërs zoeken op Google naar 'nieuws uit Hongarije' en 'Hongarije Syrische vluchtelingen'.

Behalve hun interesse voor Europa en Duitsland, zoeken Syriërs ook veel naar 'dichtstbijzijnde ziekenhuis', 'hoe ze thuis brandwonden moeten verzorgen' en 'hoe ze mond op mond beademing moeten geven'.

Deel artikel: