Vrouw wordt in autodatingshow afgewezen voor een onderhoudsbeurt

Een datingshow waarbij de kandidaat een date kiest op basis van zijn of haar auto. Dat is het idee achter het Ierse televisieprogramma Pioc do Ride (of in het Engels Pick Your Ride). Maar voor een man is het al moeilijk genoeg om te kiezen tussen een vrouw of een onderhoudsbeurt voor zijn auto, zo bleek vorige week in de eerste aflevering.

Daarin was het Corey Hanna die op basis van hun auto een keuze mocht maken uit drie mannen. Ze koos voor Liam, die in een sportieve Peugeot reed. Maar daarmee was de date nog niet rond. Liam kreeg namelijk ook nog een keuze: wilde hij voor 250 euro met Corey op date, of zou hij toch liever zijn auto voor datzelfde bedrag pimpen en een servicebeurt geven? Je raadt het al: daar ging het mis.

#JusticeForCorey

"De meest wrede twist in een datingshow in de geschiedenis", vindt Youtube-vlogger Duke O'Smiley. Het is wat hem betreft tijd voor rechtvaardigheid: Corey verdient ook die 250 euro. En dus startte hij de inzamelingsactie #JusticeForCorey.

"Ik had niet verwacht dat mensen ook werkelijk zouden doneren", zegt hij erover tegen i100.co.uk. Toch staat er al 70 euro op de teller. "Wat een hufter. Je hebt geluk dat je geen avond met hem hoefde door te brengen", zegt ene Lucy French bij haar donatie van 5 euro. Duke heeft inmiddels contact gehad met Corey en belooft dat het geld ook werkelijk bij haar terecht zal komen.

Afgewezen op tv

Corey zelf heeft inmiddels bij nieuwssite Belfastlive gereageerd op het veelbekeken fragment. Ze zegt dat ze eigenlijk dacht dat de date rond was nadat ze haar keuze had gemaakt. "Ik kon om eerlijk te zijn alleen maar denken: ik ben afgewezen op nationale televisie." Achteraf zegt ze wel te accepteren dat Liam niet op date wilde.

Om de actie #JusticeForCorey kan ze wel lachen. "Het is mooi om dit soort aardige reacties te krijgen. Niet iedereen blijkt een keyboard warrior te zijn", zegt Corey.

Deel artikel: