Een omstander met Lucy

Geen zin in lange rijen? Probeer dit eens

Geen zin om in de rij te staan voor een nieuwe telefoon? Doe 't dan net als de Australische Lucy Kelly. Zij besloot om haar gezicht te livestreamen op een robot en die voor haar in de rij te laten staan bij de Apple Store in Sydney.

Ja. Je leest het goed. De robot stond dus voor Kelly in de rij, terwijl zij lekker warm op de bank zat. Via de robot kon ze ook gewoon praten met mensen die voor en achter haar in de rij stonden.

Hoe werkt dat dan?

Het bedrijf waar Kelly werkt heeft zes van dit soort robots voor op kantoor ontwikkeld. De baas van het bedrijf kan op deze manier aanwezig zijn bij meetings in Sydney terwijl hij zelf in Bali zit. De robot werkt via een app. Door daarop in te loggen, kan iemand van over de hele wereld communiceren via een tablet.

"We gebruiken ze voor van alles en nog wat, eigenlijk vooral om te laten zien hoe de toekomst van technologie eruit zal zien", zegt Kelly tegen Mashable.

Zo kan je ook in de rij staan

Kelly heeft vanaf 17.00 uur tot 6.00 uur gewacht op de release van de nieuwe telefoon. De tablet werd beschermd met een hoes, zodat die niet zou beschadigen als het regende. Ook was er een extra oplader vastgekoppeld.

De Australische heeft het naar eigen zeggen prima naar d'r zin gehad met alle 'technerds' in de rij. "Ik wilde één van de eersten zijn met een iPhone 6S, maar vanwege mijn werk kan ik niet twee dagen in de rij staan wachten. Daarom zei m'n baas: waarom pak je niet gewoon de robot, dan kun je gewoon aan het werk blijven."

Volgens Kelly werd er door de wachtenden enthousiast gereageerd op haar 'verschijning'. "Iedereen vindt het best geinig. Ze vonden het prima om een robot voor te gaan."

En is het gelukt?

Kelly besloot 's nachts de tablet tijdelijk uit te zetten, vermoedelijk om even een tukkie te doen. Toen ze eenmaal weer ontwaakte, kon ze ein-de-lijk haar nieuwe telefoon aanschaffen. Als robot.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat er op deze manier een iPhone wordt gekocht. Hoe het apparaat na het afrekenen uiteindelijk bij Kelly terecht is gekomen, is niet helemaal duidelijk.

Deel artikel: