Goedemorgen

Wekdienst: gratis online in ondertrouw en premier Curaçao stapt op

Het is vandaag vooral bewolkt en soms valt er een regenbui, maar in de loop van de dag schijnt de zon steeds meer. Het is maximaal 20 graden.

Wat je hebt gemist..

Voortaan online in ondertrouw

Als je wil gaan trouwen, hoef je vanaf vandaag niet meer naar het gemeentehuis om in ondertrouw te gaan. Het kan nu gewoon via internet. Scheelt je ook geld, want de digitale melding is gratis, terwijl de oude huwelijksaangifte zo een paar honderd euro kostte. Ook een geregistreerd partnerschap kun je nu gratis via internet regelen.

Trouwringen
Premier Whiteman na zijn benoeming

Het rommelt in de politiek op Curaçao. Premier Asjes is opgestapt. Waarom hij precies weggaat, zal hij morgen pas uitleggen, maar hij zou geen steun meer hebben van z'n eigen partij. De nieuwe premier is een partijgenoot, Bernard Whiteman, maar die heeft alvast gezegd maximaal drie maanden aan te blijven.

Dode man op vluchtstrook A73

De dode man die vorige week langs de A73 bij Roermond werd gevonden, is een Italiaanse crimineel. Volgens Belgische media is het een man van 22 die bekend was bij de Franse en Duitse justitie. Eerder werd al bekend dat er een verband was tussen de dode man en de liquidatie van een Belgische topcrimineel, op dezelfde dag.

Verder vandaag..

Vanaf deze week is het Binnenhof weer het terrein van politici

De meeste parlementariërs zijn al weer een tijd aan het werk, maar vandaag is de zomervakantie op het Binnenhof officieel voorbij. Hoewel het een redelijk rustig zomerreces was, is er nu genoeg te bespreken. Vandaag begint het nieuwe politieke seizoen waarschijnlijk meteen met een groot onderwerp: de asielproblematiek.

Verdere onderwerpen deze week: mogelijk andere regels voor het gebruik van drones, kwaliteit van kinderopvang, afluisterbevoegdheid van de AIVD, discriminatie op de arbeidsmarkt, pensioenen en de belasting van auto's.

Deel artikel: