Auschwitz douches

Bezoekers beledigd door afkoeldouches Auschwitz

Op een warme dag komt een verkoelende douche vaak als geroepen. Toch was een aantal bezoekers van concentratiekamp Auschwitz in Polen niet heel blij met een hele rij neveldouches voor het kamp.

Afgelopen zondag besloot een groep Israëliërs het concentratiekamp in Polen te bezoeken. Daar werden ze verrast toen ze een rij douches voor het kamp zagen. "Zodra ik uit de bus kwam zag ik de douches staan. Ik was in shock. Het was echt een klap in m'n gezicht," vertelt Meir Bulka aan The Jerusalem Post. "

De douches waren bedoeld als verkoeling voor de museumbezoekers, maar in deze vorm was dat voor sommige bezoekers pijnlijk. "Ik ben Joods en heb zoveel familieleden verloren in de Holocaust, deze douches deden me denken aan de gaskamers", vertelt Bulka.

Bulka besloot aan de receptie te vragen waarom de douches er staan: "Ze zei dat de douches er waren omdat het een warme dag was. Ik vertelde haar: 'met alle respect, het doet me denken aan de gaskamers'. Toen zei ze sorry."

Op social media wordt nu gediscussieerd of de douches bij Auschwitz ongepast zijn, of gewoon moeten kunnen.

Tegenover Ynet News heeft Auschwitz inmiddels laten weten dat het niemand wilde kwetsen. Ze gaan overwegen of de douches blijven of moeten gaan.

Deel artikel: