Goedemorgen

Wekdienst: noodweer, tempel en Scream-regisseur overleden

Goedemorgen!

Nog steeds stevige regen- en onweersbuien, die richting het noorden en oosten trekken. Vanuit het zuiden gaat de zon doorbreken. Het wordt 24 tot 30 graden. Aan het eind van de dag verdrijven regen- en onweersbuien de warmte: morgen is het nog maar 20 graden. De rest van de week is er elke dag wel kans op regen.

Bliksem boven Barneveld

Overlast en schade door noodweer

Wakker geworden met een flits en donder vanochtend? Je was niet de enige. Het onweer heeft in het hele land veel schade veroorzaakt. Op veel plekken liepen kelders onder en stonden straten blank. In het Gelderse Terwolde is een molen afgebrand, waarschijnlijk door blikseminslag.

Ook op andere pekken in Gelderland en Overijssel brak er brand uit. In Zuid-Holland staat in sommige huizen een laag water van dertig centimeter. Dan was er ook nog hagel, op een aantal plekken waren de hagelstenen zo groot als pingpongballen.

Eeuwenoude tempel opgeblazen door IS

Islamitische Staat heeft opnieuw een eeuwenoude tempel in de Syrische stad Palmyra opgeblazen. De tempel van Bel was de grootste tempel van de stad en zo'n 2000 jaar oud.

Vorige week blies de terreurgroep al een andere belangrijke tempel in Palmyra op. IS veroverde de stad in mei, sindsdien zijn er allerlei historische bouwwerken vernield.

De tempel van Bel voor de vernieling

Who is this? If I tell you me your name, I'll tell you mine...

De bekende horror-regisseur Wes Craven is overleden. Hij maakte onder meer A Nightmare on Elm Street. Het werd een van de succesvolste filmreeksen aller tijden.

Ook was Craven de bedenker van de Scream-films. De regisseur was al langer ziek, Craven is 76 jaar geworden.

Deel artikel: