Goedemorgen...

Wekdienst: onweer en dronken man rijdt huis binnen

Goedemorgen,

Er trekken nog een paar zware regen- en onweersbuien van Zuidwest- naar Oost-Nederland. Daarna wordt het vrij snel warm en benauwd: 23 graden op de Wadden tot plaatselijk 32 in Limburg. Vanavond en morgen is er opnieuw kans op onweer.

Mogelijk zware buien later vandaag

Wat je hebt gemist...

Overlast door zware onweersbuien de afgelopen uren in België. In de plaats Torhout is zelfs het rampenplan ingesteld, omdat het centrum onder water is gelopen.

Het onweer hing in de ochtend boven het oosten van Nederland. In Twente is het tot het einde van de ochtend nog onrustig.

Burgemeester Opitz van Heidenau wordt bedreigd

De burgemeester van de Duitse plaats Heidenau wordt bedreigd door rechts-extremisten. Zijn vrouw vond een briefje in de bus, waarin werd gedreigd met geweld.

Het is al dagen onrustig rond de nieuwe asielopvang in Heidenau, met felle protesten en opstootjes met de politie. De burgemeester zet zich juist in voor de asielzoekers.

Dronken bezoekje

In Kaatsheuvel is een dronken man gisteravond met zijn auto in volle vaart een huis binnengereden. Hij reed dwars door de voorgevel. De bewoners, een man en een vrouw van 71 kwamen met de schrik vrij.

De bestuurder van 31 uit Waalwijk liep waarschijnlijk een paar botbreuken op. Z'n rijbewijs is afgepakt. Hij blies overigens een alcoholgehalte van 1210 ug/l. Dat mag maximaal 220 µg/l zijn.

Verder vandaag...

Om 17.00 uur beginnen de hockeyvrouwen aan de finale van het EK. Ze nemen het op tegen gastland Engeland. Gisteren wonnen de mannen de finale met 6-1 van Duitsland.

En op het festival Mysteryland worden spullen ingezameld voor de vluchtelingen in het tentenkamp in Calais.

Deel artikel: