Goedemorgen

Wekdienst: Bloedbad voorkomen bij WK Pokémon en weer medaillekansen

Er valt wat regen en in de loop van de ochtend wordt het tijdelijk wat droger. Af en toe breekt misschien even de zon door. Tegen de avond gaat het vanuit het zuidwesten weer regenen, het is rond de 20 graden.

De wapens en munitie die de mannen bij zich hadden

Bloedbad bij WK Pokémon voorkomen

De politie in Boston, in het oosten van Amerika, heeft twee mannen opgepakt die van plan waren bezoekers neer te schieten op het WK Pokémon. Dat hadden ze aangekondigd op Facebook. De mannen werden gearresteerd toen ze aankwamen bij het congrescentrum waar het WK is. Hun auto lag vol met zware wapens.

Docent Mark Moogalian werd in zijn nek gestoken

Docent Engels en bankier vielen treinschutter als eerste aan

De schutter in de Thalys naar Parijs is in eerste instantie tegengehouden door een bankier en een docent Engels. Dat zegt de vrouw van de docent tegen een Frans radiostation. Haar man hield een schotwond over aan z'n actie.

Zowel de docent als de bankier krijgt ook de hoogste Franse onderscheiding voor hun actie. Gisteren gaf president Hollande die al aan drie Amerikanen en een Brit.

Hulpverleners brengen het slachtoffer naar een ambulance

Man gegrepen door trein en overleden

Op station De Vink bij Leiden is een 18-jarige man gegrepen door een trein. Hij overleed daarna in het ziekenhuis. Volgens de politie wilde hij iets van het spoor oprapen toen een trein passeerde.

Wat de man precies wilde oprapen kon de politie aan het eind van de avond nog niet zeggen.

Verder vandaag...

Op de WK atletiek maakt Sifan Hassan kans op een medaille op de 1.500 meter. Ze is regerend Europees kampioene op deze afstand en staat op dit moment tweede op de wereldranglijst. De Nederlandse atlete staat om 14.35 uur aan de start, de wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

Ik moet een medaille hebben. Ik heb dit jaar minder wedstrijden gelopen en 80 procent harder getraind. Alles stond in het teken van dit toernooi

Sifan Hassan
Hassan overtuigend naar finale 1.500 meter

Deel artikel: