Goedemorgen...

Wekdienst: de Thalys-held, straaljagerpiloot en een pandatweeling

Goeiemorgen! Vanochtend veel zon en vanmiddag is het opnieuw op veel plaatsen zomers met 24 tot 26 graden. In de loop van de middag heb je wel kans op enkele regen- en onweersbuien. Morgen is het wisselvallig en minder warm.

Stone zwaait naar de pers bij het verlaten van het ziekenhuis

De 23-jarige Spencer Stone raakte vrijdag gewond bij het verijdelen van een aanslag in de Thalys. Gisteravond mocht hij het ziekenhuis verlaten; hij werd opgehaald door Amerikaanse diplomaten. Waar hij naartoe is gebracht is niet bekendgemaakt. Zijn familie is inmiddels onderweg naar Frankrijk.

De Franse president Hollande twitterde dat hij Stone vandaag zal ontvangen om zijn dankbaarheid uit te spreken. Eerder werden de drie andere mannen die hielpen een bloedbad te voorkomen al geëerd met een penning.

Piloot van gecrashte Britse straaljager 'vecht voor zijn leven'

De A27 vlak na de crash

De piloot die bij een luchtshow in Engeland neerstortte, vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Hij deed gisteren met een historisch Brits gevechtsvliegtuig mee aan een luchtshow in de buurt van Brighton. Tijdens een looping ging het mis en kwam zijn vliegtuig neer op een drukke autoweg.

Zeven mensen kwamen om. Behalve de piloot raakten nog eens veertien mensen gewond. Alleen van de piloot is de toestand kritiek.

Reuzenpanda Washington Zoo bevalt van tweeling

In de National Zoo in Washington is een reuzenpanda bevallen van een tweeling. Na de geboorte van het eerste jong duurde het een paar uur voor de tweede kwam. Ze wegen maar zo'n 100 gram en zijn nog blind en erg kwetsbaar.

Video: Mei Xiang tijdens de bevalling

Deel artikel: