Goedemorgen...

Wekdienst: beelden Thalys, autobranden en heel veel sport

Goedemorgen,

Perfect Lowlands-weer: zonnig en vanmiddag tussen de 25 en 28 graden. Morgen steeds meer bewolking en 's avonds kans op stevige regen- en onweersbuien.

Wat heb je gemist...

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een filmpje online gezet dat is gemaakt vlak na de schietpartij in een Thalys-trein. De video is gemaakt door een Amerikaanse student die hielp bij het in bedwang houden van de schutter.

De politie in Rotterdam heeft een man aangehouden die gisteravond een agent in het gezicht heeft geslagen. De man van 22 was met een groep anderen afgekomen op een verkeerscontrole in de wijk Crooswijk. Toen een agent hem vroeg om te vertrekken, werd hij agressief.

In Maastricht zijn vrijdagavond opnieuw twee auto's uitgebrand. De stad wordt al langer geteisterd door autobranden. In nog geen drie maanden tijd zijn 26 auto's in de as gelegd. Afgelopen donderdag ging ook nog een auto in vlammen op.

Wat moet je weten...

Duizenden Nederlanders zitten de komende dagen op de tribune bij het circuit Spa-Francorchamps in België. Dit weekend wordt daar de Grand Prix van Spa gehouden. Veel mensen zien de Formule 1 race als dé kans om de 17-jarige Max Verstappen met eigen ogen in actie te zien.

Vrijdag werd de bomvolle sportweek al ingeluid, maar vandaag barst het geweld los. Het begin van de WK atletiek, de start van de Vuelta én het eerste groepsduel van de hockeysters zijn live te zien bij de NOS.nl.

Deel artikel: