Goedemorgen...

Wekdienst: Noord-Korea en mannen voor rechter om seks met meisje

Goedemorgen, bijna weekend!

In het westen kans op een buitje, in de rest van het land vrij zonnig en het wordt maximaal 26 graden. Morgen nog iets warmer, flink wat zon en droog.

Kim Jong-un tussen militairen

Oorlogstaal van Noord-Korea na schietincident

Noord Korea heeft zijn leger in de hoogste staat van paraatheid gebracht, wat betekent dat militairen klaar moeten staan om ieder moment te kunnen vechten. De boodschap van leider Kim Jong-Un werd via de staatstelevisie bekendgemaakt.

Noord Korea is boos dat Zuid Korea allemaal anti-Noord Koreaanse propaganda aan de grens uitzendt. Gisteren schoot het noorden al kogels af op Zuid-Koreaanse luidsprekers die propaganda uitzonden.

Mannen voor de rechter om gedwongen seks met minderjarige meisje

Voor de tweede keer in korte tijd probeert justitie mannen te vervolgen die seks hadden met een meisje van 16. Zij werd onder dwang geprostitueerd door een loverboy. In Rotterdam komen acht klanten voor de rechter.

De zaak lijkt op die waarbij 25 mannen werden vervolgd die in een hotel in Valkenburg seks hadden met een meisje van zestien. Ook in deze zaak, in Schiedam, was het meisje 16, hoewel tegen de mannen werd gezegd dat ze achttien was.

Een bulldozer bij het klooster

IS verwoest 1600 jaar oud klooster in Syrië

Een klooster van meer dan 1600 jaar oud in Syrië is verwoest door strijders van IS. Het Mar Elian-klooster in Al-Qaryatayn was van Syrische katholieke kerk. Christenen dus, en daar moet IS niets van hebben, omdat ze een andere god dan Allah aanbidden.

Het klooster kwam twee weken geleden in handen van IS.

Europa weer in de stress om Griekenland

Premier Tsipras trok gisteravond z'n trukendoos weer open: hij treedt af en schrijft nieuwe verkiezingen uit voor volgende maand. Hij wil van de kiezers horen wat ze vinden van de Europese maatregelen om Griekenland te redden.

Zoiets deed hij eerder al door met een referendum op de proppen te komen. Volgens onze correspondent zitten de Grieken niet echt te wachten op wéér nieuwe verkiezingen - en Europa staat ook niet te springen.

Deel artikel: