Goedemorgen

Wekdienst: Alphen, Ajax en Kermit & Miss Piggy uit elkaar

Goedemorgen,

Het wordt een zomerse dag: 25 graden en aardig wat zon. Morgen wordt het opnieuw tropisch: dertig tot 33 graden.

Wat heb je gemist?

Bij de vier grootste hulporganisaties komt een kwart tot de helft van het personeel op straat te staan. Volgens de Volkskrant komt dat door bezuinigingen van minister Ploumen. Goede doelen als Oxfam Novib, Cordaid en HIVOS raken volgend jaar tot tachtig procent van hun subsidie kwijt. Daardoor worden allerlei projecten in Afrika, Zuid-Amerika en Azië gestopt.

Zo'n zeventig inwoners van Alphen aan de Rijn zijn gisteravond bijgepraat over het ongeluk met twee hijskranen. Die vielen maandag samen met een stuk brug op verschillende huizen. Omwonenden zaten vol vragen. Het kan nog weken duren voordat mensen hun huis weer in kunnen.

"Ik geloof wel dat ze erg hun best doen"

Kermit de Kikker en Miss Piggy zijn niet langer een stel. Op Facebook melden zij dat in degelijk overleg en met aanzienlijk gekibbel Miss Piggy heeft besloten een einde aan de romance te maken. Zij kondigen aan voortaan om te gaan met andere "mensen, varkens en kikkers".

Voor Ajax is het Champions League-avontuur alweer voorbij. Rapid Wien was gisteravond in de Arena te sterk en won met 3-2. Ajax belandt nu in de play-offs van de Europa League.

Verder vandaag...

De rechtbank in Rotterdam doet vandaag uitspraak in de zaak van de twee agenten die in 2013 in Rotterdam-Zuid Mike Stok doodschoten. Het Openbaar Ministerie vroeg twee weken geleden om de agenten niet te vervolgen, maar toch wordt het oordeel van de rechters in politiekringen met spanning afgewacht.

Deel artikel: