Honderden mensen verzamelden zich om Shira Banki te herdenken

Israël rouwt om doodgestoken meisje Gay Pride

In verschillende steden in Israël zijn honderden mensen bijeengekomen om te rouwen om de 16-jarige Shira Banki, die gisteren overleed in het ziekenhuis. De tiener werd donderdag neergestoken tijdens de Gay Pride in Jeruzalem. Bij die aanslag raakten nog vijf anderen gewond.

In Jeruzalem verzamelden vrienden, klasgenoten, leraren en anderen zich om Banki te herdenken. Er werden kaarsen gebrand en er werd gezongen.

  • ANP
    Rouw in Jeruzalem om doodgestoken 16-jarige Shira Banki
  • ANP
    Kaarsen bij de herdenking van Shira Banki in Jeruzalem
  • ANP
    Honderden mensen verzamelden zich om Shira Banki te herdenken
  • ANP
    Rouw in Jeruzalem om doodgestoken 16-jarige Shira Banki
  • ANP
    Klasgenoten en vrienden van Shira Banki komen bij elkaar

De premier van Israël, Netanyahu, belooft een zero tolerance-beleid tegenover haatmisdrijven. "Shira is vermoord omdat ze dapper het idee verdedigde dat iedereen in waardigheid en veiligheid mag leven", schreef hij in een verklaring. "We zullen niet toestaan dat deze weerzinwekkende moord de fundamentele waarden ondermijnt, waarop de Israëlische samenleving is gebouwd."

Banki wordt vandaag begraven, zegt haar familie. In een statement staat: "Onze magische Shira is vermoord, omdat ze een blije meid was die haar steun kwam verlenen aan haar vrienden die ervoor hebben gekozen om te leven zoals ze willen. Zonder reden is haar leven door een duivelse, domme, kortzichtige daad beëindigd."

Regenboogvlag

Haar middelbare school heeft intussen de regenboogvlag gehesen. En van nog meer kanten komen steunbetuigingen:

Deel artikel: