Goedemorgen

Wekdienst: dode op festival, Boko Haram, treinstoring

Goedemorgen!

Vandaag is het vrij zonnig, er ontstaan ook wat stapelwolken. Het blijft wel droog en het wordt zeer warm met maxima van 26 tot 29 graden in de kustgebieden en 30 tot 32 graden verder landinwaarts. In de avond neemt de bewolking ook toe, maar pas in de nacht volgen er (onweers)buien.

Dode op festival VS

In de Amerikaanse staat Illinois is een bezoeker van een muziekfestival om het leven gekomen door noodweer. Het slachtoffer kwam om toen de wind een grote festivaltent losrukte van zijn kabels. De tent belandde verderop op bezoekers. Volgens lokale media zijn er behalve een dode ook ongeveer twintig gewonden.

'Leger Nigeria bevrijdt 178 gevangenen Boko Haram'

Het Nigeriaanse leger zegt dat het 178 mensen heeft bevrijd die werden vastgehouden door Boko Haram. Verreweg de meeste bevrijde gevangenen zijn vrouw of kind. Militairen vonden de gevangenen bij de ontruiming van meerdere kampen van de islamitische terreurorganisatie.

Boko Haram-strijders

Treinstoring Uitgeest-Beverwijk na koperdiefstal

Tussen Uitgeest en Beverwijk rijden geen treinen vanwege koperdiefstal. De extra reistijd kan oplopen tot een uur. De NS verwacht dat de problemen rond 12.00 verholpen zijn. Het is niet bekend hoeveel koper er is gestolen. Reizigers tussen Haarlem en Uitgeest kunnen omreizen via station Amsterdam Sloterdijk.

Verder vandaag...

Obama komt met details klimaatplan

President Obama komt met nieuwe plannen om opwarming van de aarde tegen te gaan: hij noemt het de grootste, belangrijkste stap die ooit genomen is om klimaatverandering tegen te gaan. Amerikaanse kolencentrales krijgen te maken met beperkingen en staten worden verplicht duurzame bronnen als wind-en zonne-energie te gebruiken.

Het zijn ingrijpende veranderingen, maar wel heel belangrijke, zegt Obama in een filmpje waarin hij spreekt tot het Amerikaanse volk.

Zwemverbod tussen Katwijk en Scheveningen

Tussen Katwijk en Scheveningen kun je beter niet de zee ingaan, want in de Noordzee drijft een rode smurrie, Het is een alg, wat voor alg het precies is, is nog niet duidelijk.
Hoe lang het zwemverbod blijft gelden, is niet duidelijk. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar de substantie.

De rode gloed op het water bij Wassenaar

Politie komt alleen voor 'spoed en bloed'

Mocht je vandaag de politie nodig hebben, dan moet je geduldig zijn. Er wordt namelijk actie gevoerd: agenten willen nog steeds een nieuwe CAO. Alleen voor 'spoed en bloed', ernstige meldingen, komen ze in actie. Bij meldingen met een lagere prioriteit, zoals overlast of vernieling, zal de politie niet reageren.

Eerder hield de politie sireneprotesten

Deel artikel: