Goedemorgen

Wekdienst: Utrecht Centraal, ebola, Paul Jansen

Goedemorgen,

het is bijna overal droog, met soms wat wolken maar ook veel zon. Het wordt 16 tot 20 graden. Dit weekend wordt het 20 tot 25 graden, maandag kunnen we boven de 30 uitkomen.

"De zonnestralen komen je nu tegemoet"

Utrecht Centraal is helemaal nieuw

Er ging jaren aan verbouwingen aan vooraf, maar eindelijk is 'ie open - de nieuwe hal van station Utrecht Centraal. De hal is ruimer, groter en vriendelijker, en het blauwe licht is verdwenen. Het dak van de oude stationshal was van een soort blauw glas, zodat iedereen in een blauwe gloed door de hal wandelde. De stationshal is nu vernieuwd, aan Hoog Catharijne wordt gewerkt.

Hier lees je meer over de nieuwe hal.

Een zorgwerker in een ebola-kliniek in Sierra Leone

Vier Nederlanders in quarantaine in Sierra Leone om ebola

In Sierra Leone zijn vier Nederlanders in quarantaine geplaatst, omdat ze misschien ebola hebben. Ze werken in een ziekenhuis waar vorige week een patiënt overleed aan ebola. Het gaat om twee Nederlandse artsen en een vrouw en kind van een van de artsen. Ze zitten in hun eigen huis. Ze maken het goed, zegt de voorzitter van de stichting die het ziekenhuis financieel ondersteunt.

De dag die je wist dat...

Het Koningslied, speciaal geschreven voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander, is veel duurder dan gedacht. Vorig jaar meldde de NPO dat het lied in totaal 150.000 euro had gekost. Vandaag meldt de Telegraaf dat er maar liefst 500.000 euro is uitgegeven volgens de eindafrekening van het Nationaal Comité Inhuldiging. Waar dat geld aan is besteed, is onduidelijk - ook voor componist John Ewbank.

Demonstranten weg, schip van Shell vaart weer

Het schip van Shell dat moet gaan boren in het poolgebied vaart weer. Activisten van Greenpeace hielden het schip gisteren in de Amerikaanse staat Oregon tegen door onder een brug te gaan hangen waar de ijsbreker onderdoor moest. De rechter beval dat ze dat niet mochten doen en legde Greenpeace een dwangsom op. Een paar uur later verwijderde de politie alle activisten. Het schip is nu onderweg naar de Grote Oceaan.

De nieuwe Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen

De Telegraaf heeft een nieuwe hoofdredacteur

Paul Jansen is de nieuwe hoofdredacteur van de Telegraaf. Hij volg Sjuul Paradijs op, die na een conflict tussen de redactie en de directie van de krant over een reorganisatie van het bedrijf. Jansen is bekend als politiek commentator. Vanaf 1 september begint hij aan zijn nieuwe functie.

Deel artikel: