Goedemorgen...

Wekdienst: VN-tribunaal MH17, Ajax en Belgische boeren

Goedemorgen, vanaf de kust steeds meer buien die landinwaarts trekken. Tussendoor wel zon. Het wordt 18 graden. Vanaf morgen is het een aantal dagen rustig weer met zonnige perioden. In het weekend wordt het 20 tot 25 graden.

Wat heb je gemist?

Rusland blokkeert VN-tribunaal MH17

Er komt zoals verwacht geen VN-tribunaal die de mensen achter de aanslag op vlucht MH17 gaat berechten. In de Veiligheidsraad stemden 11 landen vóór een tribunaal en één land tegen. Dat was Rusland, dat met een veto alle vóór-stemmen van tafel veegde. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is diep teleurgesteld.

Koenders zwaar teleurgesteld in Rusland

Steeds meer verzekeringsfraudeurs opgespoord

Verzekeraars hebben vorig jaar ongeveer 10 procent meer fraude opgespoord dan vorig jaar, zegt het Verbond van Verzekeraars. De fraudeurs slaan vooral hun slag met verzekeringen voor auto's, brommers en motoren. Ze gaven die op als gestolen, terwijl ze dat niet waren of logen over de oorzaak van een ongeluk, zodat het leek alsof ze onschuldig waren.

Prutsend Ajax geeft 2-0 voorsprong uit handen

Ajax heeft een nare avond gehad in de derde voorronde van de Champions League. De club speelde een uitwedstrijd tegen Rapid Wien, kwam met 2-0 voor, maar zag die voorsprong in de tweede helft in rook opgaan. Het werd 2-2, terwijl Ajax het laatste half uur met een man meer speelde. Dat kwam na een heftige overtreding op Ajacied Jaïro Riedewald.

Nemanja Gudelj (midden) en Davy Klaassen van Ajax balen nadat Rapid op 2-2 komt tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien in de voorronde van de Champions League

En verder...

Verbouwing Utrecht CS duurt langer en kost meer

De verbouwing van station Utrecht Centraal loopt mogelijk een jaar vertraging op en dreigt 100 miljoen euro meer te gaan kosten. Dat schrijft het Financieele Dagblad, waar ze geheime documenten hebben gezien van het ministerie van Infrastructuur. Het ministerie wil van spoorbeheerder ProRail weten waarom nu pas duidelijk wordt dat er vertraging aankomt.

Nu ook acties van Belgische boeren op snelweg

Als je vandaag met de auto door België heen moet, moet je rekening houden met flinke vertragingen. Na Franse boeren voeren nu ook Belgische boeren actie; ze blokkeren allerlei wegen. Volgens de Vlaamse boerenbond zijn de boeren, net als in Frankrijk, de lage prijzen voor hun producten zat.

Protest van Waalse boeren in Ghislenghien

Deel artikel: