Goedemorgen

Wekdienst: ov-chip, blauw wordt wit en Turkije

Goedemorgen,

veel regen, aan zee een krachtige wind, alleen vanmiddag kans op zon bij zo'n 19 graden. Ook morgen en overmorgen buien. Pas richting het weekend wordt het droger, zonniger en iets warmer.

Een reiziger checkt in met zijn ov-chipkaart

Veel klachten over ov-chipkaart

Bij het OV-loket komen veel klachten binnen over de ov-chipkaart, die je elke vijf jaar verplicht moet vervangen. Dat kost 7,50 euro en veel mensen vinden dat te duur. Ook hebben mensen vaak niet door wanneer hun kaart verloopt. Je saldo overzetten van de oude naar de nieuwe chipkaart levert veel gedoe op.

De maker van de ov-chipkaart zegt dat de vervanging nodig is omdat de kaarten slijten. Ook wordt de beveiliging van de kaart steeds vernieuwd.

ME-busje in mei 2013 op het Leidseplein waar fans het het kampioenschap van Ajax vierden

Minder blauw op straat

De nieuwe ME-busjes worden wit, in plaats van het bekende blauw. De politie wil 300 nieuwe bussen, die net als de politiewagens nu oranje en blauwe strepen aan de zijkant krijgen. De nieuwe busjes gaan tientallen miljoenen kosten en moeten over drieënhalf jaar op de weg zijn.

De Turkse premier Davutoglu

'Turkije wil luchtsteun geven aan rebellen in Syrië'

Turkije wil zich met vliegtuigen mengen in de strijd in Syrië. De Turkse premier zei dat het land luchtsteun wil geven aan rebellen die tegen IS strijden. Vrijdag bombardeerden de Turken al IS-stellingen in Syrië. Dinsdag overlegt de NAVO over mogelijke Turkse acties.

Bobbi Kristina Brown en haar vriend Nick Gordon

Dochter Whitney Houston overleden

De dochter van Whitney Houston - Bobbi Kristina Brown - is overleden. Ze werd sinds januari kunstmatig in coma gehouden nadat ze bewusteloos in bad was gevonden. In 2012 overleed moeder Whitney Houston ook in bad, waarschijnlijk door drugs.

Deel artikel: