Kala (de bruine hond) en Keira (de donkere hond) knuffelen

Knuffelfoto redde deze honden van de dood

Twee honden zijn gered van de dood nadat een knuffelfoto van ze viral is gegaan op Facebook. En dat is te danken aan de liefdadigheidsinstelling Angels Among Us Pet Rescue uit het Amerikaanse Georgia. De organisatie kreeg de foto toegestuurd van een asiel en besloot tot actie over te gaan.

Op de foto is te zien hoe asielhonden Kala (de bruine hond) en Keira (de zwarte hond) elkaar achter tralies innig vasthouden, een paar uur voordat ze een spuitje zouden krijgen.

De liefdadigheidsinstelling besloot vanuit het perspectief van hond Kala een bericht te plaatsen op hun Facebookpagina. Daarin beschrijft het dier de angst voor wat komen gaat. "We zijn zo bang. De medewerkers uit het asiel zien hoe bang we zijn, maar zeiden net tegen elkaar dat vandaag onze deadline is. Iemand moet ons redden, anders zijn wij 'de volgende'."

Kala (de bruine hond) en Keira (de donkere hond) knuffelen elkaar

If no one saves us, someone will take her away from me. I'll see her as she goes down the hallway. She won't come back and I'll cry. They'll come for me next and I won't be as brave. We've comforted each other while we were here. She gave me hope when I had none. Now it's over. Unless...

'Kala' in het bericht op Facebook

2 uur en 6 minuten

Volgens Angels Among Us Pet Rescue zouden de twee vrienden diezelfde dag nog worden ingeslapen. De organisatie kende niemand die de dieren kon adopteren en plaatste daarom de noodoproep op Facebook.

De post werd binnen no-time duizenden keren gedeeld. Binnen twee uur en zes minuten na de oproep waren de twee vrienden onderweg naar de dierenarts. Niet voor een spuitje, maar om onderzocht te worden zodat ze daarna naar hun nieuwe baasje konden worden gebracht.

Kala en Keira met hun nieuwe baasje

'Daarom doen wij ons werk'

Angels Among Us Pet Rescue is euforisch na het succesverhaal. "We kunnen gewoon niet omschrijven hoe blij we zijn dat deze twee beste vrienden veilig samen zijn", schrijven ze in een nieuwe post op Facebook. "Kijk naar die twee. Dit is waarom wij ons werk doen."

De organisatie benadrukt dat het belangrijk blijft dat mensen beseffen dat ze dieren hun hele leven lang trouw blijven. "In een perfecte wereld zouden alle dierenasielen leeg zijn en alle dieren een thuis hebben."

Deel artikel: