Goedemorgen

Wekdienst: 2+1 gratis, dode in Den Haag, onderwater-drone

Goedemorgen, in het oosten nog wat regen, later wordt het overal droog en breekt de zon door. Het wordt 20 tot 25 graden. Morgen blijft het droog en komt af en toe de zon tevoorschijn.

Want ze verdienen er bakken met geld aan. In de eerste vijf maanden van dit jaar draaiden supermarkten voor 20 procent op aanbiedingen. Een record. Bij drogisterijen kwam ruim veertig procent van de omzet uit aanbiedingen. Aan dat stunten komt voorlopig geen einde, denken experts. Supermarkten vechten elkaar namelijk de tent uit met al die acties.

Bij een brand in een woning in Den Haag is een dode gevallen. Drie anderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brand brak vannacht uit op de eerste verdieping van een portiekwoning. Er is flinke schade ontstaan door de rook, zeventien bewoners konden niet meer thuis slapen en werden opgevangen in een politiebureau.

De marine van de VS heeft een onbemande onderzeeër voor militaire doeleinden getest. Het ding van 3 meter lang is de afgelopen twee maanden flink uitgeprobeerd in de Middellandse Zee. Amerika gebruikt al tientallen jaren drones om zeemijnen te vinden en de zeebodem te ontdekken, deze nieuwe drone kan ook onderzeeërs aanvallen.

Archiefbeeld van een eerdere test met de drone

Verder vandaag...

Rond 4.00 uur zijn de eerste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan. 42.684 mensen hebben hun startbewijs opgehaald. NOS-collega Dionne Stax loopt mee:

Dionne wandelt, maar verslaggever Martijn van der Zande houdt alles netjes in de gaten vanaf de zijlijn:

Deel artikel: