Goedemorgen

Wekdienst: Grexit dichtbij, onbestraft fietsen zonder licht en stemacteur The Simpsons blijft

Goedemorgen, er vallen buien, aan zee schijnt wat vaker de zon. Het wordt 18 tot 20 graden. Morgen minder regen, maar nog iets frisser.

Wat heb je gemist...

Wondertje nodig om 'Grexit' te voorkomen

Europese leiders waren nog nooit zo uitgesproken somber over de toekomst van Griekenland binnen de Eurozone. Maar het land heeft toch weer een paar dagen de tijd gekregen om met een goed bezuinigingsvoorstel te komen. Tot en met morgen. Dit weekend komen de EU-leider dan weer bij elkaar om de nieuwste voorstellen van de Grieken te bespreken. Ondertussen blijven de banken gewoon dicht. Volgens premier Rutte moet er "een wondertje" gebeuren om een 'Grexit' te voorkomen.

Rutte hoopt nog op Grieks wondertje

Fietsers zonder licht bijna nooit op de bon

Fietsers die rondrijden zonder licht krijgen bijna nooit meer een bekeuring, schrijft het AD vanmorgen. Volgens de krant is het aantal boetes die agenten uitdeelden spectaculair gedaald van 73.000 in 2011 tot nog maar 44.000 vorig jaar. Da's 40 procent minder. De fietsersbond is daar niet blij meer en wil meer controles, omdat fietsen zonder licht in het donker erg gevaarlijk is.

Dode na schietpartij op woonwagenkamp

Bij een schietpartij op een woonwagenkamp in het Brabantse Sint-Oedenrode is gisteravond een dode gevallen. Snel daarna zijn twee mensen opgepakt, zegt de politie. De politie zou vermoeden wie het slachtoffer is, maar wil daar nog niets over zeggen. Het woonwagenkamp in Sint-Oedenrode is maar klein, er staan vier wagens.

Amerikaans leger wordt veel kleiner

Het Amerikaanse legers krimpt flink in. Om te bezuinigen moeten de komende twee jaar 40-duizend militairen en 17-duizend burgers weg. Het Amerikaanse leger wordt daarmee het kleinst sinds de Tweede Wereldoorlog.

Amerikaanse militairen op oefening in Polen

En verder...

Stem-acteur The Simpsons gaat toch door

In de nieuwste seizoenen van The Simpsons blijven gewoon alle vertrouwde stemmen te horen. Stem-acteur Harry Shearer kondigde eerder z'n vertrek aan, omdat ie er geen andere klussen bij mocht doen. En hij deed een heleboel stemmen, van Mr. Burns, principipal Skinner en Ned Flanders. Volgens TV-zender FOX zijn alle misverstanden uitgepraat en gaan de Simpsons gewoon weer verder met de oude vertrouwde cast. De serie wordt al sinds 1989 uitgezonden.

Deel artikel: