Lege schappen door hitte: 'het is gewoon niet aan te slepen'

Een ijsje, een koel drankje of een stuk fruit. Heerlijk met deze tropische temperaturen, maar bijna niet meer te krijgen. Door de grote vraag raken de schappen van supermarkten steeds leger. We kopen sneller dan de winkels hun schappen kunnen bijvullen.

Het is gewoon niet aan te slepen. Mensen die normaal twee pakjes ijs kopen, kopen nu vier pakjes

Woordvoerster Albert Heijn

Extreme vraag

Albert Heijn kan de vraag amper aan en moet alle zeilen bijzetten. "Vorige week is het zogeheten 'mooiweeralarm' afgegaan", vertelt een woordvoerster. "Dan weten we dat er van zo'n 3000 producten meer gekocht gaan worden. We vragen onze leveranciers dan ook meer te leveren. Maar het is zo extreem warm weer, en we hebben ook nog eens Hamsterweken, dus dan wordt er gewoon veel meer gekocht. Het is gewoon niet aan te slepen. Mensen die normaal twee pakjes ijs kopen, kopen nu vier pakjes."

Lege schappen bij de dranken
In Apeldoorn kon niet geleverd worden

Logistiek

Door het warme weer is er ook een logistiek probleem. "Er is maar een beperkte capaciteit van vrachtwagens om extra gekoelde en bevroren producten te vervoeren", zegt supermarktdeskundige Gerard Rutte in het Eindhovens Dagblad.

Het maakt het er niet makkelijker op als op een dag als vandaag de koeling het begeeft, zoals bij deze winkel in Hengelo:

De hitte heeft deze koeling bij een supermarkt in Hengelo geveld

Deel artikel: