Goedemorgen

Wekdienst: branden door bliksem, rellen Den Haag en Tarik Z.

Goedemorgen, de laatste buien trekken het land uit, en dan wordt het droog en flink zonnig, met temperaturen tussen 25 en 32 graden. Vannacht hier en daar kans op een bui, morgen extreem warm met 31 tot op een enkele plek 38 graden.

Wat heb je gemist...

Veel branden door blikseminslagen

Veel brand afgelopen avond, vanwege de vele blikseminslagen. Vooral uit het noorden en oosten van het land kwamen brandmeldingen. In Friesland waren er drie forse branden. In Ootmarsum in Twente kwamen 2000 biggen om bij een brand in een stal. Daar was de brand al zo hevig, dat de brandweer niets meer kon doen. En in een trein bij Apeldoorn viel een gewonde, ook waarschijnlijk weer door blikseminslag, zegt de brandweer. Hoe het nu met de machinist gaat is niet bekend.

Weer rellen in de Schilderwijk

Het was voor de vierde nacht op rij onrustig in de Schilderswijk in Den Haag. Er zijn honderd mensen aangehouden wegens samenscholing, dat mocht sinds gisteren niet meer. De arrestanten werden geboeid en in groepjes afgevoerd. Tot het einde van de avond was het redelijk rustig, maar daarna sloeg de sfeer om. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken.

De politie arresteert een groep van zo'n honderd mensen vanwege samenscholing

'Meer wedstrijden Willem II gefixt'

Het matchfixingschandaal rond voetbalclub Willem II breidt zich uit, schrijft de Volkskrant. Volgens de krant zijn nog eens drie competitiewedstrijden gemanipuleerd in het seizoen 2009-2010. De krant baseert zich op e-mails tussen voormalig Willem II-middenvelder Ibrahim Kargbo en een matchfixer. Twee andere competitieduels uit dat seizoen en een bekerduel uit 2008 waren al verdacht.

Ibrahim Kargbo zou zich schuldig hebben gemaakt aan matchfixing

Tv-ploeg tijdens live-uitzending overvallen

In San Francisco zijn twee tv-ploegen bestolen toen ze live op tv waren. Bij één van de cameraploegen gebeurde dat net op het moment dat de verslaggever de uitzending in zou gaan. Ineens stond er een gewapende man naast ze die de apparatuur wilde meenemen. Bij de andere ploeg werkte de cameraman niet snel genoeg mee en kreeg daarom een klap met de kolf van het pistool.

Verder vandaag...

Tarik Z. hoort zijn straf

Vandaag hoort Tarik Z, die met een nepwapen het NOS-gebouw binnendrong, zijn straf. Het OM heeft een celstraf van vier jaar tegen hem geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, en een proeftijd van drie jaar. De uitspraak is rond 13.15 uur.

Deel artikel: