Peuter wordt gered van verdrinkingsdood

Politie filmt redding peuter

De Rotterdamse politie plaatste vandaag een filmpje op Facebook, waarin een peuter gered wordt van de verdrinkingsdood. Het filmpje is een jaar oud maar nu het zo warm is, vond de politie het belangrijk om te verspreiden.

"Helaas gaan kleine kinderen en water niet altijd goed samen, en zeker nu het zo warm is en er veel gezwommen wordt, is het belangrijk goed op te letten", zegt een woordvoerder van de Rotterdamse politie.

Vorig jaar plaatste de politie een dankbetuiging aan de twee meiden die het jongetje net op tijd uit het water redden. "Door jullie oplettendheid werd voorkomen dat een 3-jarige peuter verdronk in de Kralingse Plas. Toen jullie zagen dat het kind onder water lag, twijfelden jullie geen moment. Daardoor is iemands leven gered."

De moeder van het jongetje legt uit hoe snel het allemaal ging. "Mohamed liep voor mij richting de speeltuin. Hij wilde graag gaan zwemmen in het kinderbadje, maar dat vond ik te druk en onoverzichtelijk. Eén tel verloor ik hem in de mensenmassa uit het oog en dat was genoeg. Ik dacht dat hij vooruit was gelopen naar de speeltoestellen. Hij was echter zo de Kralingse Plas ingegaan. Wat ben ik dankbaar dat Sara en Amina daar waren!"

Eén tel raakte ik hem in de mensenmassa uit het oog en dat was genoeg

Moeder van het jongetje
Het geredde jongetje op bezoek bij de politie

Volgens de woordvoerder worden meer politie-acties gefilmd met GoPro's, en worden die ook vaak gedeeld op het YouTube-kanaal. De cameraatjes maken geen deel uit van de standaard politie-outfit.

Deel artikel: