Goedemorgen...

Wekdienst: warmste nacht ooit en chaos in Schilderswijk

Goedemorgen!

In het westen wat bewolking, maar verder zonnig en heet: het wordt vandaag 30 tot 36 graden. Later op de dag vanuit het westen kans op onweer.

Wat heb je gemist?

Afgelopen nacht was de warmste nacht die in Nederland ooit is gemeten. Op sommige plaatsen bleef het rond de 24 graden. Het oude record lag op 23,1 graden. Die temperatuur werd in 2012 gemeten in Maastricht.

Op sommige plaatsen bleef het vannacht rond de 24 graden

De reorganisatie van de politie gaat nog zeker 230 miljoen euro meer kosten. Dat staat in vertrouwelijke documenten van minister Van der Steur van Justitie. De politie is omgevormd van 26 politieregio's naar 1 nationale politie.

Het was gisteravond weer onrustig in de Schilderswijk. Zo'n 200 tot 300 jongeren verzamelden zich gisteravond op het Hobbemaplein en de straten daaromheen. Ze staken vuurwerk af en gooiden met stenen. Aanleiding voor het protest is de dood van Arubaan Mitch Henriquez in het Haagse Zuiderpark. Hij overleed waarschijnlijk na een wurggreep van de politie.

  • ANP
    Onrust in de Schilderswijk
  • ANP
    Onrust in de Schilderswijk
  • NOS
    Onrust in de Schilderswijk
  • ANP
    Onrust in de Schilderswijk
  • NOS
    Onrust in de Schilderswijk
  • NOS
    Onrust in de Schilderswijk
  • NOS
    Onrust in de Schilderswijk

De 58-jarige Dong-Pyou Han meldde in 2008 dat hij een doorbraak had bereikt in het onderzoek naar een vaccin tegen hiv, het virus dat aids veroorzaakt. De Zuid-Koreaanse wetenschapper moet nu 4,5 jaar de cel in van een Amerikaanse rechter, omdat hij heeft gesjoemeld bij het hiv-onderzoek. Ook moet hij 6,5 miljoen euro aan subsidie terugbetalen.

Wat je moet weten...

Honderden meisjes in Rotterdam krijgen vandaag een zogenoemde spiekpen. In de pen zit een briefje waarop staat wat zij kunnen doen als zij bang zijn dat ze worden uitgehuwelijkt. Met deze actie start vandaag een campagne van vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom.

Voorbeeld spiekpen

Deel artikel: