Goedemorgen

Wekdienst: Grieken wanbetalers, Schilderswijk onrustig

Goedemorgen,

Tropische temperaturen vandaag, het wordt 27 graden op de Wadden tot 33 landinwaarts. Ook morgen, vrijdag en zaterdag blijft het heet; vaak meer dan 30 graden. Donderdag en zaterdag is er wel kans op onweer.

Wat heb je gemist...

Er werden verschillende brandjes gesticht, er hing een helikopter boven de wijk en de ME voerde charges uit, ook om de brandweer te beschermen bij het blussen van de brandjes. De politie zegt dat de rellen minder ernstig waren dan gisteren. Er was toen protest tegen de dood van de Arubaanse toerist Mitch Henriquez, die kort na z'n arrestatie overleed. Dat protest liep uit de hand; zestien mensen werden aangehouden.

Om middernacht verliep de deadline voor het terugbetalen van 1,6 miljard euro aan het IMF, maar die hebben ze niet gehaald. Het is voor het eerst dat een ontwikkeld land zo'n deadline heeft gemist. Het wachten is nu op zondag, dan is er in Griekenland een referendum over de bezuinigingen en hervormingen en het terugbetalen.

Tik tak, nu zijn de Grieken wanbetaler

Het dodental van het vliegtuigongeluk in Indonesië is opgelopen tot 141. ​Gisteren stortte het militaire toestel neer op een woonwijk in Medan, op het eiland Sumatra. Aan boord waren 122 mensen, die zijn allemaal omgekomen. En de bijna 20 andere slachtoffers vielen op de grond. Er zijn ook nog tientallen gewonden. Ooggetuigen zagen voor de crash rook uit het toestel komen.

Wat moet je weten...

Het is 1 juli, de tweede helft van het jaar is begonnen. Daarmee zijn ook nieuwe wetten van kracht geworden. Zo zijn de regels voor het vliegen met drones strenger geworden, gaat de wet Werk en Zekerheid in en wordt bouwen duurder. Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

Het kwik stijgt vandaag voor het eerst tot boven de 30 graden. Voor de komende dagen zijn tropische temperaturen voorspeld. ​Bekijk hier hoe je daar mee om moet gaan.

Deel artikel: