Om deze taart gaat het

Walmart weigert taart met confederatievlag, levert IS-taart

Walmart heeft excuses aangeboden voor het maken van een IS-taart. De supermarktketen weigerde een man uit Louisiana in eerste instantie een taart met de omstreden confederale vlag te maken, maar stemde wel in met het maken van een taart met de zwarte vlag van de terroristische groep.

Chuck Netzhammer bestelde een taart met daarop de confederatievlag en de woorden: 'Heritage Not Hate'. De bakkerij van Walmart weigerde. "Ik ging terug en vroeg vervolgens om een taart met de IS-vlag. Die kreeg ik wel. Terwijl IS onze mannen en vrouwen vermoordt, en christenen onthoofdt."

Netzhammer maakte een video van de taart. "Hier zie je een IS-taart van Walmart. Maar je kan niks kopen wat te maken heeft met de confederale vlag, zoals een speelgoedauto van de Dukes of Hazzard", zegt hij.

Excuses

Walmart heeft inmiddels excuses gemaakt voor de taart. "De winkelmedewerker wist niet waar de vlag voor stond en heeft een fout gemaakt", laat een woordvoerder weten. "De taart had nooit gemaakt mogen worden. Onze excuses."

"We willen niemand beledigen met onze producten", zegt Walmart in een verklaring. "We hebben stappen ondernomen om alles wat de vlag promoot te verwijderen uit ons assortiment. Zowel uit de winkels als online."

De man wilde deze vlag op z'n taart hebben

Charleston

Na de schietpartij in Charleston besloten meerdere Amerikaanse bedrijven zoals Walmart, Amazon en eBay geen spullen meer te verkopen die te maken hebben met de confederale vlag. Ook Apple heeft verschillende spelletjes uit de App Store verwijderd waarin de confederatievlag te zien is. De schutter poseerde op een aantal foto's met de vlag. Hij zou racistische motieven hebben gehad.

Voor de donkere bevolking staat de vlag voor slavernij. Sinds de schietpartij is de discussie over de vlag weer opgelaaid.

'Deze vlag hoort thuis in een museum'

Deel artikel: