Goedemorgen

Wekdienst: Rellen Mitch Henriquez, belastingonderhandelingen geklapt en pgb-ellende

Goedemorgen, vandaag schijnt de zon volop en wordt het vanuit het zuiden flink warmer. Aan het einde van de middag is het 20 tot 23 graden in het noorden en 27 of 28 graden in het zuiden. Morgen wordt het met 27 tot 33 graden nog warmer.

Wat heb je gemist...

Rellen bij protest over dood Mitch Henriquez

Een betoging bij een politiebureau in de Haagse Schilderswijk is gisteravond uit de hand gelopen. Honderden mensen uitten hun woede over de dood van Mitch Henriquez die na z'n arrestatie overleed. Er werd met stenen, vuurwerk en andere spullen naar de agenten gegooid.

Demonstratie Schilderswijk loopt uit de hand

Onderhandelingen over belastingen mislukt

Het overleg van de coalitie met een deel van de oppositie over een nieuw belastingstelsel is mislukt. D66-leider Pechtold is uit het overleg gestapt omdat er volgens hem te weinig ruimte was voor het creëren van nieuwe banen. De coalitiepartijen reageerden teleurgesteld.

Passagier Japanse hogesnelheidstrein steekt zichzelf in brand

Een Japanse hogesnelheidstrein heeft een noodstop gemaakt omdat een passagier zich in brand had gestoken. Door alle rook moesten iedereen zo snel mogelijk de trein uit. Op beelden van een Japanse tv-zender is te zien hoe passagiers met zakdoeken voor hun mond uit de met rook gevulde coupé worden gehaald.

Italië bergt lichamen 800 bootvluchtelingen

De Italiaanse marine is begonnen met het bergen van de lichamen van bijna achthonderd bootvluchtelingen. Die verdronken eind april toen hun vissersboot zonk op de Middellandse Zee. De Italiaanse premier Renzi wil het wrak naar boven halen zodat "de hele wereld kan zien wat er is gebeurd." Italië vindt dat de andere EU-landen te weinig doen tegen de steeds groter wordende vluchtelingenstroom.

Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee

NBC ontslaat Donald Trump na Mexicanen-uitspraken

NBC heeft de banden verbroken met Donald Trump. De zender zal niet langer de Miss USA- en Miss Universe-verkiezingen van de vastgoedmagnaat uitzenden. Aanleiding zijn z'n negatieve uitspraken over Mexicaanse immigranten, die volgens Trump alleen maar slechte zaken als drugs en misdaad de VS binnenbrengen.

Wat moet je weten...

Van Rijn: ik heb meer tijd nodig voor pgb-problemen

Staatssecretaris Van Rijn heeft meer tijd nodig voor zijn herstelplan voor het pgb-stelsel. Eerder beloofde hij dat hij alle problemen na de zomer zou hebben opgelost. Nu schrijft hij dat het zijn ambitie is om het systeem op 1 januari te "stabiliseren". Van Rijn wil deze zomer met de gemeenten afspraken maken, zodat duidelijk is of iedereen die een pgb ontvangt, daar nog recht op heeft.

Apple lanceert streamingdienst Apple Music

Apple lanceert vanavond vlak voor etenstijd een nieuwe muziek-streamingdienst: Apple Music. En een uurtje later, om 18.00 uur, is 't de beurt aan Beats 1, de radiodienst van Apple. Streamingdiensten zoals Spotify krijgen er dus een concurrent bij.

We vroegen 3FM-baas Wilbert Mutsaers en dj Michiel Veenstra wat zij van de nieuwe Apple-radio vinden:

Beats

Deel artikel: