God Loves Gays en heel Utah mag het horen

Dit kleurrijke billboard is nu te zien in Salt Lake City, in de Amerikaanse staat Utah. Een anonieme online groep genaamd God is anderhalf jaar bezig geweest met het pro-LGBT bord.

Dat ging namelijk niet vanzelf. Religie en LGBT-rechten zijn gevoelige onderwerpen in Utah, waar veel mormonen wonen. Daarom wilden billboardverhuurders de advertentie niet plaatsen: de gayloving-message is te controversieel voor Utah, zeiden ze tegen Buzzfeed.

God ("The Lord shall not be denied") gaf niet op. En uiteindelijk vonden ze een billboardmakelaar die wilde helpen. Het geld kregen ze bij elkaar met een inzamelingsactie. Er werd zelfs zoveel geld opgehaald dat twee LGBT-organisaties ook nog 20.000 dollar ontvingen.

Nu waakt deze gigantische God alsnog over de snelweg in het vrij conservatieve Utah.

Op hun website zeggen de activisten dat ze willen laten zien dat alle mensen gelijk zijn, en dat God van iedereen houdt.

De boodschap van God: "Het God Loves Gays-billboard is bedoeld om een positieve boodschap van liefde de wereld in te zenden. Liefde is krachtiger dan haat. Misschien zorgt dit bericht ervoor dat mensen eens gaan nadenken over hun geloof. Of misschien dat een paar LGBT-tieners die moeite hebben met hun identiteit, de boodschap God Loves Gays zien en zich iets beter gaan voelen".

Westboro Baptist Church

Vorig jaar lukte het de activisten een soortgelijke advertentie te plaatsen in Topeka, Kansas, bekend van de anti-homo Westboro Baptist Church. Daar staan juist veel borden met leuzen als God hates fags en USA = Fag Nation. De perfecte plaats voor een tegenhanger dus.

Aanhanger van de Westboro Baptist Church demonstreert

Het doel van de groep is om de God Loves Gays borden door heel Amerika te verspreiden. Maar ook mensen die niet in Amerika wonen kunnen de acties blijven volgen. God is namelijk overal: Twitter, Facebook, Instagram en Youtube. Hij heeft dan ook miljoenen volgers. Op Facebook is God's beroep "komiek", en zijn berichten zijn dan ook lang niet altijd politiek georiënteerd.

Of het nieuwe bord in Utah iets gaat veranderen, dat weet God niet. Maar hij is in elk geval optimistisch. "Wie weet? Misschien helpt het en wil het hooggerechtshof deze zomer vóór het homohuwelijk stemmen. En misschien verandert het daarna wel de mening van mormonen. Je weet het nooit! God is een idealist en proberen kan nooit kwaad."

Lang niet iedereen is het eens met de opvattingen van God. Maar daar gaat hij zo op zijn eigen manier mee om:

God is een idealist en proberen kan nooit kwaad.

God

Deel artikel: