Dick Advocaat

Joekel van een bos bloemen voor Mrs. Advocaat

Dick Advocaat zit nog een jaar bij FC Sunderland op de bank. En daar zijn de fans van de Britse voetbalclub zó blij mee, dat ze niet hem, maar zijn vrouw in het zonnetje zetten. Ze zijn een crowdfundingsactie gestart om een bloemetje voor Mrs. Advocaat te kopen. En dat wordt er eentje waar je u tegen zegt: de teller staat al op ruim 2000 euro.

Mede door Advocaats touch speelt Sunderland ook volgend jaar nog in de Britse Premier League. De Nederlandse trainer werd ingeschakeld toen de club laag op de ranglijst bivakkeerde en had de Championship al in het vizier. Maar Advocaat voorkwam dat en zou na die heldendaad huiswaarts gaan. Zou.

Kleine generaal

Nadat zowel Sunderland-fans en het bestuur Advocaat zo'n beetje hadden gesmeekt om te blijven, zwichtte Advocaat en tekende hij voor nog een seizoen bij. Een opluchting voor veel Sunderland-fans, schrijft de BBC.

De eigenaar van de club, Ellis Short, bleef me maar achtervolgen met het verzoek toch te blijven. En ook spelers bleven contact met me zoeken en zeggen dat ik moest blijven.

Dick Advocaat tegen de NOS

De actie op GoFundMe zou door een gebruiker op een voetbalforum zijn gestart om 'mevrouw Advocaat enorm te bedanken, omdat ze ons nog een jaar met de kleine generaal geeft'. Al het ingezamelde geld boven de 200 euro gaat naar het de eigen liefdadigheidsinstelling van Sunderland en een goed doel dat wordt uitgekozen door mevrouw Advocaat.

Deel artikel: