Goedemorgen

Wekdienst: meer landen gevaarlijk, weer FIFA-inval, Chinezen in Utrecht

Goedemorgen! Eerst is er nog kans op buien, soms met onweer, maar in de loop van de middag steeds meer zon. Het wordt 13 tot 16 graden. Morgen begint droog en zonnig, daarna regent het en ook de dagen erna is het koel en wisselvallig.

Wat heb je gemist?

Meer landen zijn de afgelopen jaren gevaarlijker geworden om in te reizen. Uit een vergelijking van reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2010 en 2015 blijkt dat het vooral in het midden en noorden van Afrika, het Midden-Oosten en delen van Azië onveiliger is geworden.

De Duitse gevangene die een week geleden werd bevrijd door zijn vriendin, is weer opgepakt. Hij zat bij vrienden thuis, zijn vriendin is nog spoorloos. En die zoekt de politie ook, want zij kwam vorige week met een pistool naar het doktersbezoek van haar vriend en bevrijdde hem zo.

Een dag na de herverkiezing van Sepp Blatter als FIFA-baas zijn weer invallen gedaan die te maken hebben met de wereldvoetbalbond. Interpol is binnengevallen in kantoren van drie Argentijnse zakenlieden, omdat ze ervan verdacht worden tientallen miljoenen dollars aan smeergeld te hebben betaald. Op die manier zouden ze tv-rechten voor voetbal hebben binnengehaald.

Verder vandaag...

Vandaag zijn de 4500 Chinezen die op bedrijfsuitje zijn in Nederland, in de Jaarbeurs in Utrecht. En natuurlijk gaan ze met zijn allen op de foto.

MVV voetbalt vanaf komend seizoen op kunstgras. De Jupiler League-club heeft daarom écht gras over en dat is vanaf vandaag te koop. Supporters kunnen voor vijf euro een stukje van het 'Lèste Graas' van MVV kopen. De opbrengst gaat voor een groot deel naar de jeugdopleiding van MVV. Je kunt nog tot 20 juni terecht bij een Maastrichts tuincentrum voor je MVV-sprietjes.

Deel artikel: