Konijn Allen

Boze reacties na doodknuppelen konijn op Deense radio

Bij het Deense radiostation Radio24syv hebben dj's Asger Juhl en Kristoffer Eriksen live op de radio een 9 weken oud konijn doodgeknuppeld met een fietspomp en vervolgens opgegeten. Ze deden dit om aandacht te vragen voor dierenleed. Een stroom boze reacties volgde.

"We verwachtten sterke reacties", staat op de Facebook-pagina Radio24syv. "We wilden het publiek provoceren om een debat op gang te brengen over de hypocrisie rond dierenleed."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Het was dus juist de bedoeling om die heftige reacties uit te lokken. "Want waarom is het wel zielig als een konijntje wordt gedood, maar denken we niet na als we vlees kopen in de supermarkt? Vlees van dieren die een verschrikkelijk leven hebben gehad?"

En die heftige reacties hebben ze zeker losgemaakt:

Konijntje Allan

Het konijntje Allan werd volgens het radiostation op een zorgvuldige manier gedood. Dj Asger Juhl kreeg van een verzorger bij de dierentuin van tevoren instructies over hoe hij het beest zo snel en pijnloos mogelijk kon doden.

Juhl gaf het konijn in de studio een aantal klappen op zijn hoofd; het dier had enkele stuiptrekkingen voordat het overleed. Vervolgens nam Juhl het dode beestje mee naar huis, vilde het, en at het op.

De pasta met ragout van konijn Allan

Achteraf gezien was alleen de fietspomp misschien niet zo'n goed idee, geeft Kristoffer Eriksen toe aan Vice. "De man in de dierentuin zei dat we een stomp voorwerp moesten gebruiken, maar we hadden alleen een fietspomp. Helaas focussen alle media nu daarop en leidt het af van het punt dat we willen maken."

In een reactie zegt de baas van het radiostation achter de dj's te staan:

Deel artikel: