Britse toeristen op Mallorca
Aangepast

Vanaf vandaag is Magaluf een kéurige uitgaansstad

De plaats waar een 18-jarig meisje 24 jongens op één avond oraal bevredigde. Welkom op Magaluf. Het óude Magaluf. Want vanaf vandaag is het afgelopen met dat losbandige gedrag, het gezuip en het geschreeuw op het Spaanse eiland Mallorca. De gemeente heeft strenge regels ingevoerd om het imago van de stad te verbeteren.

Dat van 't meisje was een incident, maar de problemen met dronken toeristen zijn dat absoluut niet.

Vozende stelletjes

Elk jaar rond Pasen verandert Magaluf (bijnaam: Shagaluf) in een paradijs voor jongeren die voor zo min mogelijk geld zo veel mogelijk feest willen. Met Spanje heeft het niet veel meer te maken, maar dat lijkt de toeristen – grotendeels Britse jongeren – weinig uit te maken. De zon schijnt, het bier is goedkoop en ja, dan zijn grenzen snel verlegd.

Foto van Magaluf die op Flickr is gezet

Op Twitter zijn genoeg foto's te vinden van halfnaakte meisjes die met een fles drank op de stoeprand hangen, flikflooiende stelletjes op het strand en jongens die het portiek van een woning onderkotsen.

Geen seksspelletjes meer

De inwoners van Magaluf zijn helemaal klaar met dit soort taferelen en willen dat hun stad aantrekkelijker, familievriendelijker en stijlvoller wordt. En daarom kan je als toerist niet meer zo losgaan als eerst.

Er mag vanaf vandaag 's nachts geen alcohol meer verkocht worden. En als op je flesje drank niet duidelijk staat vermeld wat 't is, pakt de politie het af. En als kroeg of club reclame maken voor alcohol en seksspelletjes is verboden.

Veel toeristen laten (meestal als ze dronken zijn) een tattoo zetten

Grote groepen zijn niet meer welkom in de stad, kroegentochten mogen nog wel. Touroperators mogen daar alleen geen reclame meer voor maken.

Balconing

Magaluf wil ook wat doen aan het omstreden en populaire fenomeen ‘balconing’: van het ene balkon naar het andere springen of vanaf een grote hoogte het zwembad induiken. En dat gaat nogal eens mis: vorige zomer overleden er alleen in Magaluf al zeker zes jongeren door. Vanaf vandaag staan op het gevaarlijke spelletje boetes van 750 tot 1500 euro.

Poepen en plassen

Ook de blote toeristenlijven worden aangepakt. Het is het niet langer toegestaan om zonder shirt rond te lopen, behalve rondom zwembaden, op het strand of wegen aan de kust. Wie zijn kleren op een andere plaats uittrekt, riskeert een boete van 500 euro.

En oh ja: poepen of plassen op straat kan je een boete van 1500 euro opleveren.

Deel artikel: