Goedemorgen

Wekdienst: songfestival, hittegolf en Max Verstappen mag weer

Goedemorgen,

Veel zon, alleen in het noorden en zuidoosten wat bewolking. Het wordt vanmiddag 17 tot 20 graden. Later vanavond en vannacht gaat het vanuit het noordwesten regenen. Morgen trekt de regen weg en gaat de zon af en toe schijnen. Lokaal valt nog een bui en het wordt 13 tot 16 graden.

Wat heb je gemist...

Zweden heeft gisteravond de 60ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. In Wenen kreeg Måns Zelmerlöw voor zijn nummer Heroes de meeste punten. Het was wel spannend: de stemming was lang een nek-aan-nekrace tussen Zweden en de nummer twee, Rusland. Italië werd derde en België de vierde.

Måns Zelmerlöw zingt Heroes
Zweden wint Eurovisiesongfestival

Nederland haalde de finale niet: Trijntje Oosterhuis strandde in de halve finale.

In de Amerikaanse stad Cleveland zijn rellen uitgebroken nadat een blanke politieman was vrijgesproken van doodslag op twee zwarte Amerikanen. Na het vonnis gingen betogers de straat op en ze raakten vervolgens slaags met de politie. Twaalf demonstranten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De twee slachtoffers werden eind 2012 in hun auto doodgeschoten na een wilde achtervolging.

Demonstranten in Cleveland nadat de politieman was vrijgesproken

Door extreme temperaturen zijn de afgelopen week in India meer dan honderd mensen om het leven gekomen. Op sommige plaatsen werd de afgelopen dag een recordtemperatuur gemeten van 48 graden Celsius.

Wat je moet weten...

Om 14.00 mag 'ie weer: Max Verstappen rijdt de Grand Prix van Monaco. De jongste Formule 1-coureur ooit start vanaf de negende positie.

Deel artikel: