De voortvluchtige man in de auto

Is dit de traagste politieachtervolging ooit?

Politieachtervolgingen in de Verenigde Staten staan vaak garant voor veel spektakel. Zo niet gisteravond in Los Angeles. Daar heeft de politie een uur lang iemand achtervolgd met een snelheid van 16 kilometer per uur.

Tijdens zijn 'vlucht' zwaaide de man vanuit zijn Ford Mustang naar omstanders en maakte hij het peaceteken. Aan de zijkant van zijn auto had de voortvluchtige automobilist een spandoek met de tekst 'Victory Parade', aan de andere kant 'Victory War Over We Win'. Wat de man met zijn tocht wilde bereiken, is onbekend.

De politie startte de achtervolging toen ze vermoedden dat hij onder invloed was. Die achtervolging telde uiteindelijk tien politiewagens en een politiehelikopter. Waarom er zo groots werd uitgepakt en lange tijd niet is ingegrepen, blijft onduidelijk.

Toeschouwer grijpt in

Aan de achtervolging kwam een eind toen een toeschouwer voor de auto ging staan. Politieagenten hielden de man daarna met getrokken pistolen aan. Ook degene die de auto stopte, werd gearresteerd. Overdreven, vinden omstanders. "Die man moet een beloning krijgen", zegt William Renaud, die het geheel van dichtbij zag, tegen een ​lokaal nieuwsstation. "Hij was juist dapper." Inmiddels is de auto-stopper weer op vrije voeten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
  • YouTube
    De man rijdt op z'n gemakkie over de Ventura Boulevard
  • YouTube
    De man wordt uiteindelijk gestopt door een toeschouwer
  • YouTube
    Hij wordt uiteindelijk door agenten met getrokken pistolen aangehouden
  • YouTube
    Naast peacetekens, salueerde de man ook

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man een psychische aandoening. Hij zou in een 'crisis' zitten. Hij wordt vervolgd voor het vluchten voor een arrestatie, een relatief licht vergrijp.

Deel artikel: