Twee Canadezen maakten Romeinse kaarsen vast aan een drone

Don't try this at home: Romeinse kaarsen afvuren vanaf drone

Twee Canadese jongens zochten een adrenalinekick. Wat doe je dan? Nou, dan maak je wat Romeinse kaarsen vast aan een drone. Doel: rennen á la Forrest Gump om het vuurwerk te ontwijken. Het duo filmde alles met een GoPro-camera en gooide het filmpje op YouTube.

Best spectaculair, maar het Canadese ministerie van Transport is er niet zo blij mee. In Canada is het namelijk verboden om zonder toestemming 'gevaarlijke ladingen' met een drone te vervoeren. De twee mannen riskeren nu een geldboete of gevangenisstraf, meldt Ottawa Citizen.

Gewoon voor de fun

Een van de twee durfals is Andy Stewart. Hij maakt vaker zulke avontuurlijke video's als hobby en plaatst die op zijn eigen YouTube-kanaal. "Ik geniet er gewoon van en al helemaal als ik erkenning krijg. Dat is een bonus."

Jammer genoeg voor de Canadees viel het filmpje ook op bij een waakhond van het ministerie van Transport. Volgens de overheid was het een extreem gevaarlijke actie. "Roekeloos gebruik maken van een onbemand vliegtuigje met kans op ernstig letsel of dodelijke afloop kan leiden tot een rechtszaak", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Stewart heeft overigens nog geen boze brief op de deurmat gekregen. Hij maakt zich ook niet druk over een eventuele rechtszaak. "We deden het gewoon voor ons plezier en niet om iemand pijn te doen. We zien wel hoe het gaat aflopen."

Niet verkopen

In Nederland mogen vuurwerkwinkels überhaupt geen Romeinse kaarsen meer verkopen aan particulieren. Staatssecretaris Mansveld vindt dat de kaarsen elke jaarwisseling te veel letsel veroorzaken.

Deel artikel: