Inwoners van Californië moeten zuinig aan doen met water

Het gras is altijd groener...

...aan de overkant. En in Los Angeles gaat die vlieger helemaal op. Daar liggen sommige tuinen er maar dor en droog bij, terwijl een paar straten verderop de sprinklers dagelijks het gras groen houden. Tijd om de verspillers aan te pakken.

De Amerikaanse stad heeft te maken met enorme droogte en dus moeten de inwoners zuinig aan doen met water. Wie water verspilt kan rekenen op een boete van 500 dollar per dag en wat de gouverneur betreft gaat die boete omhoog naar maximaal 10.000 dollar per dag.

Maar zelfs dat is niet genoeg voor de 'rich and famous' om de kraan dicht te draaien. Via de hashtag #droughtshaming worden sterren als Kanye en Jennifer Lopez op de vingers getikt, met foto's van hun groene gazonnetjes, sprankelende fonteinen en enorme zwembaden.

En goed voorbeeld doet volgen. Ook gewone amerikanen worden online op hun enorme waterverbruik gewezen.

Dus is het tijd voor onorthodoxe oplossingen. Dit bedrijfje in San Diego besproeit tuinen niet met water, maar met groene verf.

Het bedrijf LawnLift verft dorre tuinen groen, om maar geen water te hoeven sproeien

Californië heeft al jaren last van droogte. Naast de enorme boete wil de gouverneur dat alle steden hun waterverbruik met 25 procent terugschroeven. Niet overal gaat dat even soepel, maar in Montecito lukte het wel. Wederom met een stukje #droughtshaming. Het waterverbruik van de grootste verbruikers werd openbaar gemaakt, waardoor bijvoorbeeld Oprah Winfrey op de vingers werd getikt voor haar waterverbruik. Sindsdien verbruikt de stad de helft minder water.

Deel artikel: