Goedemorgen

Wekdienst: Germany's Next Topmodel, zonnebanken, Mondriaan

Goedemorgen, vandaag schijnt de zon geregeld en het blijft droog. Het wordt 13 tot 19 graden. Morgen regent het eerst zacht, 's middags ie het droog. En het is koud dit weekend: ongeveer 15 graden.

Wat heb je gemist...

10.000 mensen in het publiek van de liveshow van Germany's Next Topmodel zijn gisteravond geëvacueerd na een bommelding. Zo halverwege het programma, rond 21.30 uur, moest iedereen de zaal uit; ook de modellen en presentatoren. Een vrouw belde en zei dat tijdens de uitzending een bom zou afgaan. Er werd een verdachte koffer gevonden, maar daar zat geen bom in.

...dat willen huidspecialisten. Ze zeggen dat steeds meer mensen huidkanker krijgen door thuis op de zonnebank te liggen. Thuis kunnen specialisten niet controleren en daar zijn ze bezorgd over. Nog altijd neemt huidkanker toe. In twintig jaar tijd is het aantal mensen met huidkanker meer dan verdrievoudigd naar bijna 53.000 mensen per jaar.

Een werk van Piet Mondriaan heeft bij een veilig in New York ruim 50 miljoen dollar, omgerekend 44 miljoen euro, opgebracht. Compositie nr. III met rood, blauw, geel en zwart was populair, maar heeft alsnog veel meer opgeleverd dan werd verwacht. Waarschijnlijk is het de duurste Mondriaan ooit: in 2009 bracht een doek 21,5 miljoen euro op.

Compositie nr. III met rood, blauw, geel en zwart

Verder vandaag...

Vandaag bij NOS op 3: fietspaden die ineens ophouden, te smalle fietspaden of gewoon hele stukken zónder. Ernstige ongelukken zijn er nauwelijks, maar fietsen in de Belgische hoofdstad Brussel is een drama, vinden veel inwoners. Sommigen waren het zo zat, dat ze een online platform ontwikkelden voor ergernissen. Het doel: goede fietspaden afdwingen bij de rechter.

Deel artikel: