Bevrijdingsfestival in 2014

Wekdienst: Bevrijdingsdag, treinstaking en Ken Boogers

Goedemorgen!

Er zijn buien en het waait flink. Het wordt snel warm: 20 tot 23 graden, maar daarna trekken stevige buien over, soms met onweer, hagel en zware windstoten. Na de buien koelt het snel af en is het nog maar maximaal 16 graden. Ook morgen zijn er nog regen- en onweersbuien mogelijk.

Wat heb je gemist?

De 26-jarige Ken Boogers is gevonden in in Nieuw-Zeeland

De onlangs gevonden menselijke resten in Nieuw-Zeeland zijn van Ken Boogers. De Nederlandse backpacker werd 21 maart als vermist opgegeven door zijn vrienden, toen hij niet kwam opdagen bij een etentje.

Hillary Clinton is bereid om voor het Congres een getuigenis af te leggen over de aanvallen in het Libische Benghazi in september 2012 en het gebruik van een privé-e-mailadres tijdens haar werk als minister van Buitenlandse Zaken. Clinton, die hoopt om volgend jaar gekozen te worden tot president, heeft scherpe kritiek gekregen vanwege beide kwesties.

De familie van een van de twee mannen die het vuur openden bij een bijeenkomst over de vrijheid van meningsuiting in Texas spreekt van een "daad van zinloos geweld". In een verklaring laat de familie van Elton Simpson weten geschokt te zijn door de acties van hun familielid.

Verder vandaag

In 2002 regende het ook flink tijdens Bevrijdingsdag

Het is 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en dus vieren we vandaag Bevrijdingsdag. Het weerplaatje ziet er niet heel mooi uit, zie hier hoe je het droog kan houden.

Doordat een deel van de Duitse machinisten staakt, rijden niet alle internationale treinen naar Berlijn. De NS schat dat zo'n 10.000 Nederlanders last hebben van de staking. De Duitse machinisten willen tot zondagochtend staken en daarmee kan het wel eens de langste staking in de Duitse geschiedenis worden. De machinisten eisen meer loon en een kortere werkweek.

Hiep hiep hoera, want mevrouw Nelly de Vries-Lammerts viert vandaag haar 110e verjaardag. Zij is sinds augustus vorig jaar de oudste inwoner van Nederland. Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius brengt haar vandaag een felicitatiebezoek.

Deel artikel: