Goedemorgen

Wekdienst: dodental Nepal, Baltimore, hartaanval voetballer

Goedemorgen! Na een koude nacht regent het eerst in het westen, in het oosten schijnt de zon wel. Vanmiddag trekken de buien weg en wordt het 10 tot 12 graden. De komende dagen is het wat kouder dan normaal: 11 graden. Ook dan af en toe regen.

Wat heb je gemist?

Het officiële dodental van de aardbeving in Nepal is naar boven bijgesteld. Er zijn, volgens de overheid, zeker 4310 mensen om het leven gekomen. Bijna 8000 mensen raakten gewond. De verwachting is dat het dodental nog oploopt, omdat nog veel mensen worden vermist. In Nepal kwamen zeker 4000 mensen om, in India 56, in China 20 en in Tibet 25.

In de Amerikaanse stad Baltimore is de noodtoestand afgekondigd. 15 agenten raakten gewond bij rellen. Gisteren werd een zwarte man, Freddie Gray begraven. Twee weken geleden brak hij zijn nek tijdens een arrestatie en overleed een week geleden in het ziekenhuis. Gisteren begon rustig, maar de stemming sloeg al gauw om. Er is een avondklok ingesteld en scholen blijven vandaag dicht.

Tijdens een wedstrijd tussen de beloften van Racing Genk en Lokeren is de Belgische voetballer Gregory Mertens getroffen door een hartaanval. De Lokeren-speler van 24 zakte na een kwartier in elkaar en toen was direct duidelijk wat er was. Ambulancepersoneel heeft hem een half uur gereanimeerd op het veld, daarna is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt hij kunstmatig in coma gehouden.

Deel artikel: