Het feest kan beginnen

Wekdienst: Koningsdag en dodental Nepal loopt op

Goedemorgen,

goed nieuws: het wordt tóch een mooie dag vandaag. Bijna overal blijft het droog en in het westen, midden en noorden gaat de zon veel schijnen. In het zuidoosten en oosten is het vaak bewolkt. De Máxima liggen rond de 13 graden.

Meer dan 3000 doden in Nepal

  • EPA
    Schade na de aardbeving van gisteren
  • EPA
    Mensen slapen op straat in Kathmandu
  • EPA
    Veel Nepalezen werden vanochtend wakker op straat
  • AFP
    Een gewonde bergbeklimmer wordt door een reddingsteam naar een veilige plaats gebracht
  • AFP
    De lichamen van slachtoffers van de aardbeving in Nepal worden verbrand

In Nepal zijn meer dan 3000 doden gevallen bij de zware aardbeving van zaterdag. Verder zijn 6538 mensen gewond geraakt bij de ergste aardbeving die het land in 81 jaar heeft getroffen. In India zijn zeker 62 mensen omgekomen en in China 20. Uit angst voor naschokken slapen veel mensen nu buiten in de regen.

Ondertussen komen langzaam meer beelden naar buiten. In het YouTube-filmpje zie je beelden vanuit het basiskamp bij de Mount Everest.

Oranjefan Johan Vlemmix is er op tijd bij

Koningsnacht rustig, Koningsdag voor de deur

Koningsnacht is rustig verlopen. Nergens waren grote problemen. Ondertussen staat de eerste Koningsdag voor de deur, in Dordrecht dit jaar. Daar gaan koning Willem-Alexander en koningin Maxima vandaag op bezoek (programma!). De NOS zendt Koningsdag in Dordrecht rechtstreeks uit op NPO 1 van 10.45 – 13.15 uur.

En op vrijmarkten vandaag is het altijd weer oppassen voor zakkenrollers. De politie was er gisteren al druk mee:

Verslaggever Martijn is al een tijdje in Dordrecht. Hij doet verslag vandaag. Volg hem op Twitter om er zelf ook een beetje bij te zijn.

Deutsche Bank bezuinigt na boete

Door de fraude bij Deutsche Bank gaat de bank bezuinigen. De bank een boete van 2,2 miljard euro vanwege de Libor-fraudezaak. Een reorganisatie moet nu 3,5 miljard euro opleveren. Duitse media zeggen dat duizenden banen verloren gaan.

Deel artikel: